Meny

Her pryles elefantene

Her pryles elefantene

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PETA har gjennom skjulte video-opptak avslørt det de mener er dyremishandling, ved et verdenskjent sirkus.

Dyrevernorganisasjonen PETA har anmeldt et sirkus i USA, etter at video-opptak viser det PETA mener er omfattende mishandling av elefantene ved sirkuset. I opptakene slår dyrepassere og trenere elefantene med elefantkroker. En elefantkrok er en ca 4 kilo tung kjepp med en metallkrok i enden, som lager dype sår ved harde nok slag.

Det 139 år gamle sirkuset Ringling, som nå anmeldes av PETA, har hatt base i Madison Square Garden i New York mesteparten av sin eksistens.

Video-opptakene er gjort i skjul av en ansatt ved Ringling som jobbet for PETA, mens sirkuset var på turne rundt om i USA.

- PETAs etterforsker avslørte ansatte ved Ringling som slo elefantene med elefantkroker i hodet, på ørene, snabelen og andre følsomme områder, sa Daphna Nachminovitch fra PETA under en pressekonferanse i New York onsdag.

Talskvinne for Ringling avviser imidlertid at slagene er dyremishandling.

- Elefantkroker brukes av elefanttrenere over hele verden, som en harmløs del av treningen, sier Amy McWethy til AP.

Opptakene viser også elefanter som repeterer bevegelser: De nikker gjentatte ganger med hodet, skraper med foten i bakken osv. Ifølge mangeårig dyrepasser og nå beredskaps-veterinær for Ringling, er dette typisk oppførsel for dyr som forsøker å roe seg ned, og ønsker å flykte fra omgivelsene.

PETA vil anmelde sirkuset i alle de seks statene de har video-opptak fra.

Klikk på videoruta over artikkelen for å se opptakene PETA gjorde.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus