Meny

- Atomsamtalene er døde

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Hillary Clinton oppfordret torsdag asiatiske land om å gjennomføre sanksjoner mot Nord-Korea, noe som ga et uvanlig personlig tilsvar fra kommuniststaten.

Nord-Korea beskrev torsdag sekspartssamtalene om avvæpning som «døde», og oppfordret USA til å endre sin «fiendtlige» politikk.

Det vil ikke bli noen ny dialog med USA før landets «dyptgående fiendtlighet» endrer seg, sa en nordkoreansk delegat ved ASEANs regionale forum.

North-Korea slo torsdag tilbake mot kommentarer fra USAs utenriksminister Hillary Clinton, og beskrev henne i et uvanlig personlig angrep som lite intelligent og en «pussig dame».

En talsmann for det nordkoreanske utenriksdepartementet sitert av det offisielle nyhetsbyrået anklaget Clinton for å ha kommet med «en rekke vulgære bemerkninger som ikke passer for hennes stilling overalt hvor hun har reist siden hun ble tatt i ed».

«Hennes ord antyder at hun ikke på noen måte er intelligent», sa talsmannen.

Tidligere torsdag oppfordret Hillary Clinton sørøstasiatiske og andre land om å gjennomføre sanksjoner mot Nord-Korea, for å få landet til å stanse sitt atomprogram og normalisere forbindelsene til resten av verden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus