Meny

Fint i nord - grått i sør

Det er ikke vanskelig å nyte liver i Sandsvika på yttersida av Senja utenfor Gryllefjord i Troms. Foto: Bendik Markussen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nærmeste dagene er det nordlendingene som kan nyte det beste været

- I dag blir det fortsatt regn og regnbyger på Vestlandet, konkluderer Storm-meteorolog Hilde Holdhus, som var dryppende våt da hun kom på jobb i Bergen torsdag morgen.

Det regner med andre ord godt på Vestlandet og det er regnbyger som står på torsdagsmenyen til Agder og Telemark også. Østafjells vil få det grått.

- Det blir ikke så veldig bra i Sør-Norge i dag, oppsummerer Holdhus som derimot kan melde om flotte forhold i den nordlige delen av landet. Det fine været og fralandsvinden kommer lenger nord, men det kan komme litt regn i indre strøk.

Liten høytrykksrygg

Dagene fremover vil det være ganske vekslende vær i Sør-Norge, ifølge Holdhus. Både fredag og lørdag ventes det perioder med regn, men i løpet av søndag kan det komme en liten høytrykksrygg som skal passere de sørligste delene av landet.

- Det blir en del lettere vær og temperaturene frem mot helgen vil ligge mellom 15-20 grader, sier meteorologen.

Men det beste helgeværet er det igjen Nord-Norge som stikker av med.

- Her blir det enda mer sommer til over helgen. Dette gjelder hele landsdelen, bortsett fra kysten og Øst-Finnmark som får litt kjøligere vær. I Nordland kan det komme inn litt regnbyger i løpet av helgen, men lenger nord ser det ikke så aller verst ut, oppsummerer Holdhus i Storm Weather Center.

Usikker uke i vente

Værvarselet for neste uke er derimot høyst usikkert.

- Det ser ut som det skal bli litt tørrere, men det er altfor tidlig å konkludere med knallvær. Jeg ville ikke ha bestilt ferie på bakgrunn av væropplysninger for uken som kommer, sier Holdhus.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus