Amerikanske og britiske soldater drept

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAmerikanske og britiske styrker i Afghanistan led nye tap onsdag og opplever nå sin verste måned i landet siden invasjonen for snart åtte år siden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Militære talsmenn bekrefter at to amerikanske og én britisk soldat ble drept av veibomber sør i Afghanistan, men omstendighetene er ikke kjent.

USA har siden månedsskiftet mistet 34 soldater i Afghanistan, mens britene har mistet 19. Styrkene fra de to landene opplever dermed sin blodigste måned siden invasjonen høsten 2001.

Et stort antall amerikanske og britiske soldater er også såret i Afghanistan de siste ukene, og mange av dem er lemlestet for livet av avanserte veibomber.

USA har nå drøyt 56.000 soldater i Afghanistan, og president Barack Obama har varslet at antallet skal økes til 68.000 i løpet av høsten.

Britene har 9.000 soldater i Afghanistan, de fleste av dem stasjonert i den urolige Helmand-provinsen helt sør i landet.

USA sendte nylig 4.000 soldater til samme provins for å jakte på Taliban, men den største utfordringen til nå har vært å unngå de mange og stadig mer avanserte veibombene som opprørerne legger ut. (©NTB)