Meny

Nord-Korea truer Kypros med krig

NORD-KOREA I ALLE KANALER: Nå også på nettsamfunnet Twitter. Her truer de landets motstandere, som nå også inkluderer Kypros. Faksimile: Twitter.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kypriotisk kystvakt oppbrakte smuglerskip - nå rettes krigsretorikken mot øylandet.

Kypriotiske myndigheter beslagla nesten en million pakker falske sigaretter da de bordet det nordkoreanske skipet «Prince T» i går kveld.

Skipet var på vei mot Port Said i Egypt med sigarettene da det ble innhentet av kypriotisk kystvakt. Lasten har en verdi på rundt sju millioner norske kroner.

Den egyptiske kapteinen, en libaneser og to syriske besetningsmedlemmer er satt i varetekt mens myndighetene gjennomfører en fullstendig ransaking av skipet, skriver nyhetsbyrået AP.

Truer Kypros

På det sosiale nettverket Twitter har det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA sin egen konto, der de legger ut oppdateringer fra sin nyhetshverdag, ofte krydret med svært sterke karakteristikker av politiske motstandere verden over. Det er også denne kanalen som er brukt for å meddele trusler til nabolandet og til alle som har militære interesser rundt landet.

Beslagleggingen av «Prince T» har fått retorikken til å flyte igjen, og nå retter Nord-Korea trusler mot det lille øylandet.

«Cyprus pirates seize peaceful DPRK merchant ship. Unconquerable Korean People's Navy promises devastating counterattack!», skriver @DPRK_News.

Ikke første gang

Truslene er langtfra nye, selv om de stort sett retter seg mot langt større motstandere. Likevel har regimet opprustet ordvalget etter at de 12. juni i år ble påført nye sanksjoner av FNs sikkerhetsråd.

Sist landet kom med krigstrusler var under den politisk betente, og vel overvåkede, ferden til lasteskipet Kang Nam, som var på vei mot Burma med ulovlig last. Den gang truet landet med «et ildregn av atomraketter» mot ethvert land som grep inn.

Det er heller ikke første gang landet smugler sigaretter. Ifølge CIAs factbook er falske sigaretter en av landets viktigste handelsvarer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus