Meny

- Jacksons lege mistenkt for drap

Politiet satte op sperringer og gikk mannsterke inn på legekontoret til Conrad Murray. Ifølge Murrays advokat tror politiet at legen satte en overdose på Michael Jackson. Foto: AFP/EPA/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndigheter og narkopoliti inn på legekontor.

Politiet har ransaket klinikken til Michael Jacksons private lege Conrad Murray på jakt etter bevis for uaktsomt drap, sier legens advokat.

Narkotikapolitiet og Los Angeles-politiet gjennomførte onsdag en razzia mot Murrays klinikk i Houston i delstaten Texas.

Ransakingsordren ga politiet rett til å lete etter og beslaglegge gjenstander, deriblant dokumenter, som de mente kunne være bevis for uaktsomt drap, skriver Murrays advokat Ed Chernoff i en pressemelding.

Politifolkene tok med seg en kopi av en harddisk, samt 21 dokumenter da de avsluttet ransakingen, sier advokaten. Politiaksjonen begynte klokka 12.30 lokal tid og varte i om lag to og en halv time.

Verken politiet eller rettsmedisinsk institutt i Los Angeles hadde tidligere bedt om innsyn i dokumentene som ble beslaglagt, opplyser advokaten.

Sterke legemidler

Narkotikapolitiet og politiet i Los Angeles bekreftet at de ransaket Murrays klinikk onsdag, men sa ikke hva etterforskerne prøvde å finne der. Fra en anonym polititjenestemann lekket det likevel at etterforskerne var på jakt etter propofol, også kjent som Diprivan, et kraftig narkotisk stoff som Jackson ifølge amerikanske medier tok før han døde den 25. juni.

Popkongen døde av hjertestans i sin leilighet i Los Angeles bare uker før startskuddet gikk for 50 konserter som var planlagt i London. Det er fortsatt ikke kjent hva som forårsaket hjertestansen.

I sitt forsøk på å avklare dødsårsaken har rettsmedisinerne først og fremst rettet søkelyset mot Jacksons omfattende bruk av legemidler.

To avhør

Politiet har alt gjennomført to avhør med Conrad Murray etter dødsfallet, men legen har hittil hatt status som vitne i saken.

Murray var sammen med Michael Jackson da han fikk hjertestans, og han forsøkte da å gjenopplive popstjerna. I sin forklaring til politiet skal han ha sagt at han ikke ga Jackson smertestillende i forkant av dødsfallet.

Legen har likevel blitt gjenstand for mistenkeliggjøring etter dødsfallet, noe som i stor grad har forvansket livet hans, sier Chernoff.

– Murray er utilfreds med de negative og ofte uriktige medieoppslagene, og han må nå gå med livvakt døgnet rundt. Han er ikke i stand til å praktisere som lege. Han kan ikke gå på jobb, for han blir sjikanert hvor enn han går.

Det er ventet at det endelige resultatet av obduksjonen på Michael Jackson vil bli gjort kjent mot slutten av neste uke. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus