Smuglet inn i Norge - får opphold

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pKidnappet til Iran, tilbake i Norge etter sju år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk-kurdiske Menije Ravandost, som i februar returnerte til Norge etter å ha blitt holdt i Iran mot sin vilje, får nå tilbake oppholdstillatelsen sin.

Ravandost vokste opp i Sarpsborg, men i 2002 tok en onkel henne og søsteren med til Iran. Etter to år ute av landet, mistet de bosetningstillatelsen i Norge. Ravandost hevder at hun var i Iran mot sin vilje.

Nå har hun ifølge NRK fått bekreftelse på at hun har lov til å oppholde seg i Norge.

– Jeg har hele tiden bare villet at Norge skulle tro meg. Jeg ville ikke noen skulle mistenke meg, når jeg fortalte sannheten, sier Ravadost.

I februar i år returnerte Ravandost, sammen med sin sønn, til Norge, etter å ha blitt smuglet ut av Iran. Nordmennene som hjalp til med det strabasiøse transporten til sjøs, er anmeldt for menneskesmugling.

Saken hennes har tidligere vært oppe i det norske rettssystemet. Lagmannsretten la Utlendingsnemndas syn til grunn og konkluderte med at Ravandost reiste til Iran frivillig. I mars fikk hun legge fram saken sin for barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Menije Ravandosts søster, Khadije, returnerte til Norge i fjor ved hjelp av menneskesmuglere. Hun har fått både oppholds- og arbeidstillatelse, og bor og jobber i dag i Sarpsborg. (©NTB)