Meny

Smuglet inn i Norge - får opphold

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kidnappet til Iran, tilbake i Norge etter sju år.

Norsk-kurdiske Menije Ravandost, som i februar returnerte til Norge etter å ha blitt holdt i Iran mot sin vilje, får nå tilbake oppholdstillatelsen sin.

Ravandost vokste opp i Sarpsborg, men i 2002 tok en onkel henne og søsteren med til Iran. Etter to år ute av landet, mistet de bosetningstillatelsen i Norge. Ravandost hevder at hun var i Iran mot sin vilje.

Nå har hun ifølge NRK fått bekreftelse på at hun har lov til å oppholde seg i Norge.

– Jeg har hele tiden bare villet at Norge skulle tro meg. Jeg ville ikke noen skulle mistenke meg, når jeg fortalte sannheten, sier Ravadost.

I februar i år returnerte Ravandost, sammen med sin sønn, til Norge, etter å ha blitt smuglet ut av Iran. Nordmennene som hjalp til med det strabasiøse transporten til sjøs, er anmeldt for menneskesmugling.

Saken hennes har tidligere vært oppe i det norske rettssystemet. Lagmannsretten la Utlendingsnemndas syn til grunn og konkluderte med at Ravandost reiste til Iran frivillig. I mars fikk hun legge fram saken sin for barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap).

Menije Ravandosts søster, Khadije, returnerte til Norge i fjor ved hjelp av menneskesmuglere. Hun har fått både oppholds- og arbeidstillatelse, og bor og jobber i dag i Sarpsborg. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus