Meny

New York-politiet satser millioner på skrivemaskiner

Det er trolig ikke akkurat denne modellen som blir valgt når New York-politiet går til innkjøp av skrivemaskiner for én million dollar, nesten sju millioner norske kroner. Illustrasjonsfoto: AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2009 har New York-politiet fremdeles ikke klart å løsrive seg fra de gammeldagse maskinene

Til tross for at New York- politiet i dag har tilgang på avansert datautstyr, er både elektriske og manuelle skrivemaskiner fremdeles i bruk- og de vil ikke bli skiftet ut med det første heller, i følge The New York Post.

For nå investerer NYPD en million dollar i nye skrivemaskiner. I fjor inngikk de en kontrakt med firmaet Swintec som sikrer dem skrivemaskiner i minst tre år fremover. Enkelte av maskinene koster over 600 dollar per stykk.

Selv om de fleste fengslingsrapportene nå føres på data, er det vanlig å bruke skrivemaskinene til å fylle ut ulike skjemaer.

- Det er helt håpløst at vi ikke kan fylle ut disse skjemaene på dataen, sier en polititjenestemann til The Post.

- Misbruk av ressurser

- Skrivemaskinene bidrar til å forsinke fengslingsprosessen, mener Dr Edith Linn. Hun har selv jobbet i NYPD- politiet og er nå professor i strafferett ved Berkeley College på Manhattan.

Skrivemaskiner betyr kun unødvendig papirarbeid og misbruk av ressurser, skriver Linn i boken «Arrest Decisions», som kom ut i 2008.

I arbeidet med boka intervjuet Linn rundt 500 politifolk, og flertallet innrømmet at utdatert utstyr var en av årsakene til at de vergret seg mot å skrive rapporter i mindre alvorlige saker.

Uenig i kritikken

NYPD er ikke enig i kritikken og mener de har utviklet seg betydelig de siste årene. Men de innrømmer at de jobber med å utvikle programvarer som på sikt kan avvikle de gamle maskinene.

De få bedriftene som fremdeles produserer skrivemaskiner klager ikke. Politiet er en av deres største kunder, forteller salgssjef Ed Michaels i Swintec til The New York Post.

- Vi er her takket være politiets papirarbeid, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus