Meny

- Dette skjedde aldri

En mann går forbi det berømte fotografiet av Robert Capa. Nå kan det vise seg at Capa har holdt en hel verden for narr. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk avis hevder landskapet avslører at Robert Capas berømte bilde er arrangert.

Det ikoniske Robert Capa-fotografiet av en soldat som faller under den spanske borgerkrigen har i flere tiår vært diskutert hvorvidt episoden har vært iscenesatt eller ikke. På bildet faller soldaten bakover på en ås mens han fremdeles har våpenet i hendene.

Nå mener den spanske avisen El Periodico at de har funnet beviset på hvorfor fotografiet fra 1936 er uekte. Dette skriver Daily Mail.

Beviset kan ifølge El Periodico Robert Capa takke seg selv for. Flere bilder han tok i samme serie viser at landskapet i bakgrunnen ikke kan stamme fra Cerro Muritano i Andalusia hvor Capa hevder han fotograferte soldaten.

Ved å sammenlikne Capas bilder med et moderne foto fra byen Espejo (50 kilometer unna Cerro Muritano) viser det seg at fjellene i bakgrunnen er fortreffelige like. Dermed konkluderer El Periodico med at krigfotografen må ha løyet om bildets autentisitet.

Robert Capa døde i 1954, bare 40 år gammel.

Se bildebevisene på Dailymail.co.uk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus