Meny

- Jeg er ingen helgen

Italias statsminister Silvio Berlusconi ved åpningen av et veiutbyggingsprosjekt onsdag. Foto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italias statsminister Silvio Berlusconi står midt oppi en skandale som omhandler en prostituert, og oppfordrer sine kritikere til å forstå at han ikke er en helgen.

- Jeg er ingen helgen, sa milliardæren ved åpningen av et veiutbyggingsprosjekt i Brescia nord i Italia.

- Dere forstår det, og la oss håpe folkene i La Repubblica forstår det, la han til, med henvisning til den venstreorienterte dagsavisen som siden slutten av april har kjørt en endeløs rekke reportasjer om statsministerens påståtte sidesprang.

Serien av reportasjer begynte med forholdet mellom den 72 år gamle statsministeren og en 18 år gammel vordende modell som kaller ham «pappa». Disse artiklene startet en skillsmisseprosess mellom statsministeren og hans andre kone Veronica Lario.

Skandalen fortsatte til kompromitterende fotografier tatt ved Berlusconis luksusvilla i Sardinia, som ble publisert av den spanske dagsavisen El Pais. Deretter har mediene dvelt lenge ved statsministerens påståtte natt med den luksusprostituerte Patrizia D'Addario (42).

Mandag og tirsdag publiserte ukesavisen L'Espresso, som eier La Repubblica, lydspor på nettstedet sitt som så ut til å bevise forbindelsen.

La Repubblica fulgte onsdag opp med utdrag fra parets påståtte frokost morgenen etter.

I forrige måned sa Berlusconi at han ikke ville forandre seg, og hevdet italienerne vil ha ham som han er.

- Jeg er slik, og jeg vil ikke forandre meg. Folk vil ham meg som jeg er, sa han på en pressekonferanse.

- De ønsker meg fordi jeg er godhjertet, sjenerøs, oppriktig, lojal og holder mine løfter.

Mediemogulen viste til en oppslutning på 61 prosent, men den siste målingen publisert av La Repubblica setter Berlusconis popularitet til 49 prosent.

Dette er første gang tallet har gått under 50 prosent siden Berlusconi ble valgt i april 2008.

D'Addario har uttalt at hun filmet Berlusconis soverom med mobiltelefonen, samt et bord ved sengen med et innrammet bilde av Lario.

Berlusconi nekter for noen gang å ha betalt for sex, og sier: «Jeg har aldri sett tilfredsstillelsen som kunne ligge i det uten nytelsen ved erobring».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus