Meny

Politikerne blir bortvist fra Øya

MER MUSIKK; MINDRE POLITIKK: Festivalledelsen har fått nok av politisk prat og forsøpling ved deres område. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Festivalledelsen har sett seg trøtte på politisk virksomhet og forsøpling ved deres område.

Oslo-partiene har i en årrekke benyttet området utenfor inngangen til Øya-festivalen til å formidle politikk overfor festivalgjengerne. Men nå har festivaledelsen fått nok og varsler at partiene vil bli vist bort fra området ved inngangen.

- Vi ser på det som forstyrrende og vi tror at publikum også ser det slik. Det er også flere av disse politikerne som har forsøpla ganske mye, og det ønsker vi ikke, sier PR-sjef Jonas Prangerød til nrk.no.

PR-sjefen sier de ikke ønsker at det skal bli ført valgkamp ved deres «dørstokk». Uttalelsen får Marianne Martinsen til å se rødt. Hun er stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti og blir provosert av å bli forvist fra et offentlig område.

- De prøver her å hindre partier få bruke områder utenfor festivalen. De skulle invitert oss inn på en debatt om for eksempel kulturpolitikk. Det tror jeg publikum ville likt, sier Martinsen, som samtidig innrømmer at forsøpling fra partiene forekommer.

Men festivalledelsen står på sitt og understreker at de ikke ønsker å føre debatt på politikernes premisser.

- Debatt er bra, men det skal ikke være en del av en valgkamp, sier Prangerød.


Øya-festivalen mottok i år 1,7 millioner kroner i offentlig støtte gjennom politisk lobby-virksomhet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus