Meny

Siktede for Skøyen-drapet blir fengslet

Siktede for Skøyen-drapet blir fengslet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varetektsfengslet i fire nye uker.

Mannen (42) som er siktet for å ha drept Vegard Bjerck på Skøyen i desember i fjor, er varetektsfengslet i fire ny uker.

Forrige uke bestemte Oslo tingrett at mannen skulle løslates, men politiet anket avgjørelsen.

Nå har Borgarting lagmannsrett avgjort at mannen skal fengsles i fire nye uker.

Advokat Rune Lindboe er forsvarer for den siktede 42-åringen. Etter fengslingsmøtet forrige torsdag beskrev han fengslingsgrunnlaget i klare ordelag.

– Det er tynne og spekulative teorier. At politiet ikke fikk medhold i kravet om fire ukers varetekt er en indikasjon på at dette ikke har vært helt lett for dommeren, sier Lindboe.

Drapet på Vegard Bjerck har vært uløst i seks måneder. Den 43 år gamle IT-gründeren ble stukket ned med kniv og drept hjemme i garasjen sin i Hofftunet borettslag 18. desember i fjor.

Politiet har slitt med mangel på tekniske spor i etterforskningen, men gikk mandag til pågripelse av den 42 år gamle naboen.

Politiet mener Vegard Bjerck ble drept fordi han drapsdagen kom akkurat idet den siktede 42-åringen med vilje laget riper i en bil på parkeringsplassen.

Under de 15 timene med avhør har 42-åringen innrømmet at han ved flere anledninger skal ha ripet opp biler på gjesteparkeringen i Hofftunet på Skøyen hvor både han og offeret bodde.

Ripingen skal ha skjedd i irritasjon over en som gjentatte ganger plasserte bilen sin på en slik måte at to plasser ble okkupert på den ellers overfylte gjesteparkeringen.

Politiet mener at den aktuelle bilen ble skrapet opp den dagen Bjerck ble drept.

– Siktede erkjente først på direkte spørsmål, på dag to under avhørene, at det var han som hadde ripet opp biler. Vi mener denne oppførselen er svært spesiell og at det vitner om helt spesielle indre krefter, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.


Den siktedes forsvarer mener avhør av datteren gir 42-åringen alibi for det tidspunktet som drapet på Bjerck skjedde. Det er verken politiet eller Oslo tingrett uten videre enige i.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus