«Svennis» tar over Notts County

Svennis blir sportsdirektør. Foto: SCANPIX
Svennis blir sportsdirektør. Foto: SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTar over klubb på nivå fire.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag blir Sven Göran Eriksson (61) presentert som ny sportsdirektør i Notts County.

Svensken tar dermed over sjefsjobben i Englands eldste proffklubb. Notts County befinner seg i engelsk 2. divisjon, på fjerde høyeste nivå.

Ryktene begynte å surre allerede tirsdag, og de viste seg å stemme. Notts County bekrefter at den tidligere engelske landslagssjefen blir presentert som ny sportsdirektør onsdag.

– Sven deler vår visjon, og det gleder oss å få en slik kapasitet til å oppfylle vår ambisjon. Dette er en gledens dag for alle i klubben, sa styreformann Peter Trembling.

Erikssons assistent og rådgiver blir som vanlig Tord Grip, som for mange er mest kjent som en tidligere landslagssjef for Norges landslag.

Eriksson går også inn i Notts County som en av aksjeeierne. Klubben ble sist uke kjøpt opp av Munto Finance, en arabiskstyrt investorgruppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg startet karrieren med å lede en liten klubb (Degerfors) oppover i systemet, og kan ikke tenke meg en større utfordring enn å prøve dette igjen, sa Eriksson.

Den karismatiske svensken fra Torsby har trent klubber som IFK Göteborg, Lazio, Benfica og Manchester City. Han har også trent Mexicos landslag.

Notts County spilte sist på høyeste nivå i 1991. Et FA-cuptrofé fra 1894 er det eneste klubben har vunnet av sølvtøy i sin 147 år lange historie. (©NTB)