KONSERT: Madonna, Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona (Olympiastadion), Barcelona, Spania – tirsdag 21. juli 2009Ikke optimalt

Madonna leverte et helt greit, men ikke oppsiktsvekkende show i Barcelona. Foto: Manu Fernandez (AP Photo/Scanpix)
Madonna leverte et helt greit, men ikke oppsiktsvekkende show i Barcelona. Foto: Manu Fernandez (AP Photo/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMadonna innfridde ikke helt i Barcelona, et av de siste stoppene på turneen før hun lander i Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leverte varene, men var ikke på sitt optimale i Barcelona.Leverte varene, men var ikke på sitt optimale i Barcelona.

BARCELONA (ABC Nyheter): Norgesaktuelle Madonna gjorde en helt grei, men ikke oppsiktsvekkende god konsert i Barcelona tirsdag kveld.

Madonnas abnorme scenerigg førte til at to scenearbeidere mistet livet i Frankrike i forrige uke, og det var ingen tvil om at superstjernen fremdeles var preget av ulykken som rammet. Om dette spilte noen rolle i forhold til at Madonna og hennes ensemble ikke leverte varene 100 prosent i Barcelona er vanskelig å si, men selv om showet utvilsomt kan kategoriseres som svært spektakulært, ble det mindre spennende enn hva man kanskje kunne ha forventet av en verdenstjerne av dette kaliberet.

Ikke utsolgt

Olympiastadion i Barcelona har en kapasitet på 56 000 mennesker, altså noe større enn hva Oslos Valle Hovin tar med sine maks 44 000. Men i den katalanske hovedstaden var det ikke helt utsolgt i forkant, selv om billettautomatene i bodene utenfor stadion gikk varme før konsertstart og solgte ut like før Madonna inntok podiet. Interessen rundt stjernens Oslo-besøk kan likevel karakteriseres som stor i forhold da hun spiller både 28. og 30. juli, selv om stadionet i vår hovedstad er betydelig mindre.

På scenen i Barcelona åpnet Madonna med et utvalg låter fra hennes siste, dog ikke mest spennende album «Hard Candy». Det var først et stykke ut i settet at publikum virkelig lot seg overbevise, med låter fra lengre tilbake i tid.

Madonnas 80-tallsslagere synes fremdeles å være det fansen først og fremst vil ha. Da tonene til «Into The Groove» fra 1985 ruvet over stadion en halvtimes tid ut i settet, var tydelig den første indikasjonen på at den katalonske fansen fikk hva de ville ha.

Denne trenden fortsatte da Madonna serverte flere av hennes gamle 80-tallsslagere på et sølvfat. Blant dem «Borderline», «Like A Prayer» og «La Isla Bonita», som alle gikk rett hjem hos Barcelona-publikummet.

90-tallsutgaven av Madonnas var kun representert med «Vogue», «Frozen» og «Ray Of Light», hvor spesielt sistnevnte ble spilt i en usedvanlig bra versjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferskt fokus

Danserne er nesten et like viktig element på scenen som hovedpersonen.Danserne er nesten et like viktig element på scenen som hovedpersonen.

Utover dette, var fokuset som nevnt først og fremst lagt på låtene fra Madonnas seneste albumutgivelse, selv om vi også fikk James Bond-låten «Die Another Day» som pauseinnslag på de store videoinstallasjonene på scenen. Monsterhiter som «Music» (2000) og «Hung Up» (2005) ble imidlertid ikke spilt i det godt og vel to timer lange settet, som i stedet ble avrundet med singelen «Give It To Me», også den fra fjorårets album.

Madonna benyttet ikke overraskende også sjansen til å hylle hennes nylig avdøde musikerkollega Michael Jackson og de to scenearbeiderne som mistet livet i Marseille, Frankrike, torsdag forrige uke.

I likhet med Kylie Minogue, så er Madonnas «Sticky & Sweet Tour» basert på velregissert koreografi med spektakulær akrobatikk, sang og dans, men formatet er enda større. Likevel, målt mot Kylies show i Oslo Spektrum i fjor, føles Madonnas rigg noe overdimensjonert, selv om det til en viss grad kan forsvares med tanke på at hun er en betraktelig større internasjonal stjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Preget av tragediene

Konkludert ble Madonnas konsert i Barcelona, som er tredje siste stopp på «Sticky & Sweet»-turneen før hun lander i Oslo i neste uke, et show som bar preg av tragediene som har fulgt den 50 år gamle superstjernen de siste ukene.

Slettes intet dårlig show, men heller ikke voldsomt imponerende med tanke på de skyhøye billettprisene og Madonnas status som en av klodens aller største artister gjennom et kvart århundre.