Meny

Frykter ikke FCK

NÅ VENTER PARKEN: FC København er et hinder av et annet kaliber enn gårsdagens, KF Tirana, som ble sendt fra Fornebu med 0-4 i bagasjen. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De er ikke like bra som i vår.

FORNEBU (ABC Nyheter): Stabæk tok seg enkelt av Tirana med 4–0 i Telenor Arena i går og 5–1 sammenlagt.

I tredje kvalifiseringsrunde til Champions League venter en helt annen motstand i Ståle Solbakkens FC København.

– Det er to av Nordens beste lag som møtes, kanskje de to beste nå. København har presset, de «skal» vinne denne, og det er bra for oss, sier tidligere FCK-spiller og målscorer i går, Fredrik Berglund.

– De er stabile, og de har et høyt bunnivå, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Tapte premièren

Og det er liten tvil om at den regjerende danske seriemesteren er favoritt. Men mens Stabæk er midt i sesong og er i nærheten av fjorårsformen, serieåpnet FCK sist helg – med premièretap mot Nordsjælland.

– Vi er ikke redde for FCK. De er med all sikkerhet ikke like bra som i vår, sier Pontus Farnerud.

Den første kampen spilles i Parken onsdag i neste uke, mens returkampen i Telenor Arena går syv dager senere.

– Solbakken gruer seg

Vinneren av dobbeltoppgjøret avanserer til den fjerde og siste kvalifiseringsrunden. Taperen må spille play-off om plass i Europa League (tidligere UEFA-cupen).

Jan Jönsson var nøkternt tilfreds med gårsdagens overkjørsel av svake Tirana, og poengterte igjen tryggheten ved å ha etablert Telenor Arena som en vanskelig arena for motstanderne. Stabæk har vunnet sine siste syv hjemmekamper (fem i serien, én i cupen, samt gårsdagens mot Tirana).

Ingebrigt Steen Jensen tror Ståle Solbakken gruer seg til returkampen.

– Hvis vi gjør et OK resultat i København, blir det en fest her i returkampen. Da bør Fotball-Norge kjenne sin besøkelsestid. Jeg tror Ståle Solbakken gruer seg dypt og inderlig til den kampen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus