Meny

– De tre beste årene i livet mitt

TOK AVSKJED: Christian Keller spilte sin siste kamp for Stabæk i 4-0-seieren (5-1 sammenlagt) over Tirana i kvalifiseringen til Champions League. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rørende farvel for Keller.

FORNEBU (ABC Nyheter): Christian Keller (28) fikk en sterk hyllest da han tok farvel med Stabæk i 4–0-seieren over Tirana i kveld.

Publikum ropte navnet hans i løpet av hele kampen, leverte stående applaus da han ble tatt av kvarteret før slutt, og etter kampen ventet en ny runde med ovasjoner.

– Jeg ble rørt, sier Stabæk-ikon Ingebrigt Steen Jensen.

– Kunne ikke drømt om mer

Og han var ikke alene.

– Ja, det ble jeg. Jeg hadde ikke forventet en slik avskjed. Man kan nesten ikke drømme om mer, sier Keller til ABC Nyheter.

Etter at han kom fra Lazio i 2006, har den anvendelige dansken vært med på mesteparten av Stabæks fremganger, med seriesølv, seriegull og cupfinale. I jubelsesongen 2008 ble han kåret til årets spiller av supporterne, foran navn som Alanzinho, Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson.

Nå venter spill i nyopprykkede Kasimpasa i Tyrkia. Keller går gratis fra Stabæk, for å spare lønnskostnader. Partene skilles som gode venner.

– De tre årene i Stabæk har vært de beste i mitt liv, sier Keller.

– En veldig sterk karakterspiller

Stabæk-trener Jan Jönsson tror klubben får en vanskelig oppgave med å erstatte ham.

– Det er trist å miste ham. Men vi må være glade for alt han har gjort, og prøve å erstatte ham både som spiller og som karakter. Han er en veldig sterk karakterspiller, sier Jönsson.

Avskjedskampen kunne vanskelig blitt bedre. Men Keller innrømmer at det er surt ikke å kunne bidra i Stabæks resterende kvalifiseringskamper til Champions League.

– Det er litt trist. Jeg ville gjerne vært med.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus