Svensk målshow da Stabæk lekte seg videre

SLØSTE OG SCORET: Fredrik Berglund scoret ett, Pontus Farnerud ett og Pontus Segerström ett. Det holdt til 4-0, 5-1 sammenlagt, og et enkelt avansement til tredje kvalifiseringsrunde i Champions League for Stabæk. (Foto: Scanpix)

<pKjapp Segerström-dobbel la grunnlaget.</p

KAMPFAKTA

Stabæk – Tirana 4-0 (3-0), sammenlagt 5-1

4783 tilskuere

Mål: 1-0 Pontus Segerström (15), 2-0 Segerström (17), 3-0 Fredrik Berglund (44), 4-0 Pontus Farnerud (55).

Dommer: Thorsten Kinhöfer, Tyskland

Gult kort: Pontus Segerström, Christian Keller, Stabæk, Andi Lila, Tirana.

Rødt kort: Laurent Mohellebi (73), Tirana.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Morten Morisbak Skjønsberg, Pontus Segerström, Inge André Olsen, Vegar Hedenstad – Christian Keller (Torstein Andersen Aase fra 76.), Pontus Farnerud, Henning Hauger, Daigo Kobayashi (Jørgen Skelvik fra 80.) – Fredrik Berglund (Espen Hoff fra 67.), Daniel Nannskog.

Tirana (4-5-1): Neldi Nallbani – Andi Lila, Tefik Osmani, Rezart Dabulla, Abraham Alechenwu – Sajmur Patushi (Arbär Abilaliaj fra 46.), Bledar Devolli (Laurent Mohellebi fra 63.), Entonio Pashaj, Sabien Lila (Blerti Hajdari fra 71.), Jetmir Sefa – Daniel Xhafaj.

Stabæk er klar for 3. runde i mesterligakvalifiseringen.

(NTB)

FORNEBU (ABC Nyheter): Stabæk–Tirana 4–0 (5–1 sammenlagt).

Stabæk ville avansere til neste kvalifiseringsrunde i Champions League med et 0–0-resultat mot Tirana i kveld, men har sjelden vært lengre unna å gå målløse av banen.

Mot en svak motstander kom sjansene på løpende bånd, og det kunne blitt mye mer enn den svenske målfesten det ble.

To scoringer av Pontus Segerström, én av Fredrik Berglund og én av Pontus Farnerud var imidlertid mer enn nok.

Bærumsklubben tok seg videre til tredje kvalifiseringsrunde til Champions League.

– Vi spiller offensivt, med klokskap, og vi holder nullen. En god prestasjon, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til ABC Nyheter.

– Vi er stabile for tiden, sier Jönsson, som påpeker at det har betydd mye at laget har funnet seg storveis til rette på hjemmebane.

Dagens triumf var den syvende på rad, alle turneringer inkludert, i Telenor Arena.

Segerström scoret to raske

Det var et helt annet Stabæk-lag som gikk ut på kunstgresset i kveld, og et helt annet Tirana, enn i den første kampen sist onsdag. Stabæks forsiktige 4-1-4-1-formasjonvar forkastet til fordel for en offensiv 4-4-2, og i store rom fikk laget rulle opp angrep etter angrep.

Et kvarter var spilt da ledermålet kom.

Daigo Kobayashi ble felt etter et lekkert medtak, og slo frisparket selv. På bakre stolpe ventet Pontus Segerström – som mutters alene fikk sette inn 1–0.

Segerström hadde scoret ett mål for Stabæk, i 2007. I dag puttet han to på tre minutter.

Det andre var det heldige slaget. Kobayashi avsluttet dårlig etter en lur frisparkvariant, men ballen traff Segerström, skiftet retning og rullet i mål i motsatt hjørne.

– En liten hockeystyring, smiler Segerström etter kampen.

– Jeg kan ikke huske å ha scoret to mål i en viktig kamp før, sier han.

Berglund traff til slutt

Stabæk var helt overlegen sin motstander, som ga Nannskog og Berglund kilometervis med rom å løpe i på topp. Det burde resultert i flere scoringer, spesielt fra Berglund – men det gikk ikke lenger enn til minuttet før pause før den satt.

Nannskog løp seg fri på kanten, og slo inn til spissmakkeren, som satte inn 3–0.

Mens Tirana hadde lite å by på også fremover på banen, hvor det riktignok etter hvert kunne blitt et reduseringsmål, hadde Stabæks svensker mer på lager.

Pontus Farnerud burde lagt på til 4–0 da han snappet ballen og kom helt alene med Tirana-keeper Nallbani noen minutter etter pause, men gjorde opp for missen med et kremmerhus like etter.

Keller tok farvel

Nok en gang var Kobayashi pasningslegger. Han fant Farnerud med en lav corner, og skuddet fra knapt 20 meter fant veien til vinkelen.

Innbytter Laurent Mohellebi fullbyrdet en laber kveld for Tirana da han ble utvist etter 74 minutter, men kampen var avgjort en time tidligere – og resten ble en hyllest av Christian Keller.

Dansken spilte sin siste kamp i Stabæk-drakten før overgangen til tyrkiske Kasimpasa, og fikk stående applaus da han ble tatt av banen.

– Det er trist å miste ham. Men vi må være glade for alt han har gjort, og prøve å erstatte ham både som spiller og som karakter. Han er en veldig sterk karakterspiller, sier Jan Jönsson.

I tredje kvalifiseringsrunde venter en helt annen motstand for Stabæk: Ståle Solbakkens FC København. Så sant danskene ikke roter bort sin 6–0-ledelse mot Mogren i morgen.