9.000 står uten studieplass

Medisinstudiene ved Universitetet i Oslo topper listen over hvor det er vanskeligst å få studieplass i norge. Eksteriør av Harald Schjelderups hus på Blindern. Foto: Morten Holm / SCANPIX
Medisinstudiene ved Universitetet i Oslo topper listen over hvor det er vanskeligst å få studieplass i norge. Eksteriør av Harald Schjelderups hus på Blindern. 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMen 66.000 fikk tilbud.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

66.000 søkere fikk tilbud om studieplass. 4.300 flere søkere enn i fjor fikk i år tilbud om høyere utdanning.

Tall fra Samordna opptak (SO) viser at rundt 66.000 søkere til universiteter og høyskoler har fått tilbud om studieplass, mens 8.914 kvalifiserte søkere står uten studieplass etter hovedopptaket. Høye søkertall er årsaken til at over 2.500 flere søkere enn i fjor står uten studieplass.

I alt søkte 104.238 seg til høyere utdanninger i år. Av disse er 75.065 søkere kvalifisert for minst ett studium, en økning på 7.100 søkere eller 10,4 prosent fra 2008.

– Regjeringen er opptatt av at flest mulig av de kvalifiserte søkerne skal få et studietilbud, og universitetene og høyskolene kan i år gi tilbud til flere søkere enn i fjor, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV). (©NTB)