Meny

Vil ha færre nakne

Vil ha færre nakne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er verdensberømt for å ha fotografert avkledde menneskemengder. Nå vil Spencer Tunick fokusere på ensomme, nakne folk.

Mer enn 75 ganger har den amerikanske kunstneren og fotografen samlet horder av mennesker over hele verden til avkledde fotoseanser.

Rekorden ble satt i 2007, da 18.000 nakne mennesker lot seg avfotografere på Zocalo-plassen i Mexico.

Spencer Tunick sier han ikke bare ønsker å ta vakre bilder av nakne mennesker, men også utfordre og teste grenser rundt nakenhet og sensualitet.

Nå har fotografen dratt til Moskva, der han uvanlig nok bare ville ha ti personer til å posere nakne på bildene hans. Som vanlig bruker han ikke profesjonelle modeller, og alder og størrelse på modellene bryr han seg lite om.


18.000 mennesker kledde av seg for Tunick i Mexico i 2007. Foto: Scanpix18.000 mennesker kledde av seg for Tunick i Mexico i 2007. Foto: Scanpix

De fem kvinnene og fem mennene som er med på bildeserien kalt «Moscow Individuals», ble plukket ut etter at de tidlig i juli sendte inn søknader om å bli Tunicks modell.

I «Moscow Individuals» har modellene blitt plassert i ulike situasjoner i det offentlige rom i morgentimene i Moskva. En mann ligger blant annet naken over en fruktbod, mens to kvinner sitter oppå to store Matryoshka-dukker.


Fotografiene skal for første gang vises fram i en utstilling for moderne kunst i Moskva i september.

Se video fra fotoseansen ved å klikke på videoruta over artikkelen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus