Meny

Savnede kvinner funnet i god behold

Sea King-helikopter er satt inn i søket etter de to svenske kvinnene. Foto: SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to svenske kvinnene som har vært savnet siden mandag kveld, ble tirsdag funnet i god behold.

– De var begge i god behold og ble funnet i det området som ble tildelt helikopteret som søksområde, opplyser operasjonsleder Birger Sandvik i Nor-Trøndelag politidistrikt.

Sea King-helikopter har søkt etter svenskene i et område på opp mot 20 kvadratkilometer siden klokken 9.30 tirsdag morgen.

I tillegg til helikopteret lette et bakkemannskap på i underkant av 30 personer etter svenskene, som er i slutten av 20-årene.

Kvinnene ble meldt savnet klokken 21.37 mandag kveld av en mann i 30-årene fra Levanger, som jentene hadde vært på tur med siden fredag.

– Vi har også hatt et mannskap på rundt 15 som har søkt etter kvinnene i hele natt. Vi leter i et forholdsvis stort området. I går var det for dårlig vær til å kunne søke med helikopter, men vi har gått i gang med det nå, sier lensmann Anne Ulvin ved Levanger lensmannskontor.

Kvinnene ble meldt savnet klokken 21.37 mandag kveld etter at de hadde vært på padletur i området i Heståsdalen i Levanger kommune.

Etter turen skulle de begi seg til fots fra stedet der de la båtene på land, og ned til bilen – en strekning på omkring 1 kilometer.

Kvinnene var på tur med en mann som gikk i forveien med utstyret de hadde benyttet på turen. Men da kvinnene ikke hadde dukket opp etter fire timer, meldte han dem savnet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus