Meny

Hit kommer sola!

Det er kun deler av nordlendingene som får behov for solkrem i løpet av den neste perioden. (Foto: Colourbox)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens deler av Nord-Norge kan glede seg over solstråler og varme temperaturer, må Østlandet pent finne seg i mer blandingsvær.

Mens nordlendingene fryser, begynner østlendingene å bli lei av skyet og skiftende vær. Og skal vi tro værvarselet fra Metrologisk Institutt, vil værforholdene fortsette på Østlandet.

- Det vil bli blandingsvær frem mot helgen. Blandingsvær består av litt sol, litt regn og mye skyer og det er instabilitet i atomsfæren som er årsaken, sier vakthavende meteorolog, Øyvind Johnsen i Metrologisk Institutt.

- Fra søndag og videre fremover vil det bli mer stabilt med stort sett oppholdsvær. Antagelig får vi også mer sol, utdyper Johnsen.

Varmest og kaldest helg

I Nord-Norge har det i det siste vært svært kaldt. Tromsø måler tirsdag 11 grader ifølge Yr.no, men kan etter alt å dømme finne frem både bikini og solkrem til helga.

- Troms og Finnmark er de delene av landet som totalt sett får minst nedbør framover. Temperaturen vil stige gradvis og selv Tromsø kan vel lukte på 24 grader i lørdag og søndag, melder Johnsen som ikke har like godt nytt for trøndelagsfylkene.

Det har vært mye nedbør i Nord- og Sør-Trøndelag de siste dagene og Trondheim kunne tirsdag morgen måle tidenes nest våteste døgn med 68,2 millimeter. Men trønderne skal få en pause ettersom det skal være oppholdsvær både tirsdag og onsdag. Torsdag til søndag derimot vil bli igjen bli regntung.

- Det skal godt gjøres hvis ikke begge fylkene får nedbør. I forbindelse med bygene som kommer inn fra havet kommer det også nordvestlig luft og den er kald! Trønderne har en kjølig helg i møte og temperaturene kommer nok ikke særlig over ti grader.

Regn på Vestlandet

Den som får mest regn før helgen er Vestlandet og Møre og Romsdal. Fylkene opplever nedbør tirsdag og det vil fortsette frem til fredag. Det vil bli både regnskyll og mer langvarig drypp. Helhetsinntrykket vil likevel bli ganske vått ifølge Johnsen.

- Et lite lyspunkt er helga og deler av mandagen: Da vil det bli oppholdsvær de fleste plasser på Vestlandet, men natt til tirsdag kommer det ny runde nedbør, erklærer han.

Sørlandet vil også få regn denne uka, mens det skal lyse opp når helgen kommer.

- Fra lørdag og videre framover ser det bedre ut. Da kan Sørlandet få en temperatur i overkant av 20 grader.

Sjekk været der du bor her

- Sommeren kommer tilbake

Mange soltørste nordmenn har kanskje nå følelsen at sommeren er over for denne gang. Men metrologen er optimistisk.

- I nord er jo sommeren nå på vei tilbake. Men husk at vi ikke har fått august ennå. Vi er nødt å tenke positivt. Vi vil nok ikke få de voldsomme temperaturene vi hadde i juni, men finværet kommer mest sannsynlig tilbake, avslutter Johnsen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus