Meny

Selvmordsaksjoner øst i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe selvmordsbombere fra Taliban angrep offentlige bygninger og en militærleir øst i Afghanistan tirsdag.

En rekke selvmordsbombere skal ha vært involvert i angrepene, som fant sted i byen Gardez, provinshovedstad i Paktia og i Jalalabad i Nangarhar-provinsen.

Til sammen skal minst 13 personer være drept i angrepene i de to byene.

Enkelte av opprørerne i Gardez skal også ha vært bevæpnet med geværer, og seks av disse ble skutt og drept før de rakk å utløse sprengladningene sine.

– En annen rakk å sprenge seg selv i luften utenfor etterretningsbygningen i Gardez. Tre etterretningsoffiserer ble drept, sier talsmann for provinsmyndighetene i Paktia, Rohollah Samoon.

Det er også rapportert om angrep mot guvernørbygningen i Gardez, og utover dagen ble det meldt om skuddvekslinger mellom Taliban-opprørere og sikkerhetsstyrker flere steder i byen.

I Jalalabad ble to selvmordsbombere drept i en skuddveksling med afghansk politi da de forsøkte å kjempe seg fram til flyplassen i byen. Flyplassen er også base for afghanske og utenlandske tropper.

Ifølge en lege ved sykehuset i byen ble én politimann drept i kampene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus