Meny

Drept nordmann rømte fra fengsel i Norge

VOLDELIG BAKGRUNN: Den 50 år gamle nordmannen som ble knivstukket og drept i Cebu i Filippinene, hadde flere voldsdommer på rullebladet. Blant annet er han dømt for flere voldtekter. FOTO: Faksimile, Cabu Daily News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50-åringen som ble drept på Cebu på Filippinene natt til mandag, er tidligere dømt for flere grove voldtekter. Samtidig skal han i en årrekke ha levd på rømmen fra politiet.

50-åringen som mandag ble drept av en av de fire personene som han holdt som gissel i Cebu, skal ha en rekke dommer på rullebladet, melder Dagbladet.

Han er blant annet dømt for grov voldtekt, voldsbruk og innbefatting av narkotika.

Les også: Nordmann drept av gissel (16)

I 1984 ble han dømt til fire års fengsel for en grov voldtekt av en 15-åring i Østfold. I mai 1989 skal han ha angrepet flere av sine slektninger i deres eget hjem, og ble dømt til ytterligere tre og et halvt år i fengsel, i tillegg til at han fikk en sikringsdom på fem år på grunn av fare for gjentakelse.

I 1993 fikk han sin syvende dom etter å ha voldtatt en kvinne mens han var på helgepermisjon fra Ila landsfengsel. 50-åringen ble da pålagt en straff på fem års fengsel og fem års sikring.

Levde på rømmen

I 1996 rømte mannen ut av landet etter å ha blitt sluppet ut på permisjon. Han ble etterlyst av Interpool, men verken norsk eller internasjonal politi lyktes med å pågripe ham. Samme år skal han ha flyttet til Filippinene hvor han senere fikk kone og barn.

I 2000 kom han tilbake til Norge for å sone ferdig de siste gjenstående månedene av sin fengselsstraff. I 2001 ble han sluppet fri igjen.

Tar hånd om datteren

Den norske ambassaden på Filippinene sa tirsdag at de nå tar hånd om den ni år gamle datteren og ekskona til 50-åringen.

– Vår konsul på stedet er i kontakt med datteren og hennes mor. De blir tatt hånd om av oss, sier Norges ambassadør på Filippinene, Ståle Torstein Risa, til NTB.

Risa sier at de jobber med å få en offisiell bekreftelse fra filippinske myndigheter på dødsfallet.

Selvforsvar

Mannen skal ha holdt fire personer som gisler, og tvunget to av kvinnene til å kle seg nakne, før han ble drept.

Etter et basketak på soverommet skal den 16-årige jenta ha knivstukket nordmannen til døde. Ifølge den filippinske avisen Sun Star Cebu skal gjerningen ha blitt gjort i selvforsvar.

16-åringen, hennes mor samt en livvakt som oppholdt seg i boligen da mannen døde, er nå siktet for drap.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus