Meny

Full krise for Sveriges største festival

Det spøker for framtiden til Hultsfredsfestivalen. Her fra en konsert med The Hives i 2005. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hultsfredsfestivalen sparker sine ansatte.

Det er ikke bare i Norge festivalmarkedet er tøft. Nylig måtte Quart konstatere et underskudd på minst 15 millioner etter festivalen ble avholdt i Kristiansand tidligere i sommer. Men svenskene sliter også.

Sveriges største festival, rockefestivalen Hultsfred, sparker nå alle sine 20 ansatte ifølge Aftonbladet. Rockparty, selskapet som står bak Hultsfred, og selve festivalen har gått med underskudd siden 2007. Og etter festivalen ble avholdt for 24. gang fra 8. – 11. juli er det nå klart at det igjen er røde minustall i budsjettet.

Hultsfred prøvde å komme seg ovenpå under årets festival med en ekstra dag i programmet og et større artistbudsjett enn noensinne. Uten at det hjalp den økonomiske krisen nevneverdig.

Syv mill i minus?

Ifølge Aftonbladet vil det på Rockpartys styremøte tirsdag bli formelt besluttet å varsle alle ansatte om oppsigelsene.

- Ja, jeg regner med det blir oppsigelsesvarsel. Sammenlagt handler det om rundt 20 personer og da regner jeg med heleide selskap som Metropol (står for maten) og Music Link (står for teknikken), sier styreleder Lennart Beijer til den svenske avisen.

Hvor stor underskudd Hultsfred 2009 har pådratt seg vites ikke, men ubekreftede kilder melder om at beløpet skal ligge på rundt syv millioner svenske kroner.

Ønsker festival i 2010 også

På spørsmål om Hultsfred vil få oppleve 2010 svarer Beijer følgende:

- Vi har hatt anledning til å vurdere det mange ganger. Men vi vil kjøre neste år også. Alle de involverte ønsker dette, sier Beijer som da åpner for en festival i mindre skala.

Det er kun Roskilde i Danmark som er større enn Hultsfred i Skandinavia. Hultsfredsfestivalen har ifølge Wikipedia rundt 25.000 besøkende.

Årets festival, som avholdes i Hultsfred i Øst-Sverige, ble blant annet besøk av artister som The Killers, Kings of Leon, Franz Ferdinand og Madcon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus