Meny

Savnet etter fottur

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To svenske kvinner ble mandag kveld meldt savnet i forbindelse med en fottur i Levanger-området i Nord-Trøndelag.

– De ble meldt savnet klokken 21.37. Leteområdet er relativt begrenset, og vi har sendt Røde Kors-mannskaper og hundeekvipasjer dit. Det dårlig sikt og regn, og dermed ikke flyvær, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Letingen etter de to svenske kvinnene fortsatte natt til tirsdag.

– Hvis de ikke blir funnet i løpet av natten, vil vi sette inn helikopter i søket når det blir lyst og bedre vær, sier Walle.

Kvinnene forsvant da de gikk til fots på vei til bilen.

– De var på padletur, og etter turen skulle de begi seg til fots fra stedet der de la fartøyene på land og ned til bilen. Dette er en strekning på 1 kilometer. De skulle følge noen, men kom fra hverandre underveis, sier Walle.

Ifølge Adresseavisens nettutgave er kvinnene i 20-årene, og de var i turområdet sammen med en jevnaldrende mann fra Verdal i Nord-Trøndelag.

De siste dagene hadde de tre gått tur i fjellene i Verdal, og forut for kvinnenes forsvinning mandag kveld, hadde de padlet i Heståa som ligger mellom Levanger og Verdal.

Ifølge operasjonsleder Rune Arnstein i Nord-Trøndelag politidistrikt var det mannen som meldte fra til politiet etter at kvinnene ikke dukket opp ved bilen. Han hadde gått i forveien med utstyret. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus