Vil løslate menneskehandel-siktet ektepar

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEt ektepar i Bergen er siktet for menneskehandel og tvangsarbeid. Politiets begjæring om varetektsfengsling er avvist, men paret blir sittende i fengsel fram til tidligst mandag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekteparet skal ha hatt en 22 år gammel kvinne fra Sri Lanka boende hos seg i to år. De skal ha skaffet jobber til henne, men lønningene til kvinnen skal ha blitt satt rett inn på kontoen til ekteparet, som også er fra Sri Lanka, melder Bergensavisen.

Under fengslingsmøtet fredag fant imidlertid ikke tingretten skjellig grunn til mistanke.

– Bergen tingrett har kommet fram til at de to siktede skal løslates. Påtalemyndigheten er ikke enig i kjennelsen, og har anket den til lagmannsretten, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til NRK.

Dommerne godtok aktors begjæring om oppsettende virkning, og de to siktede blir derfor sittende i varetekt fram til Gulating lagmannsrett har behandlet anken på mandag.

Den 22 år gamle kvinnen skal ha blitt nektet å gå ut etter arbeidstid og måtte i stedet være hjemme hos ekteparet og gjøre husarbeid. Ekteparet er norske statsborgere, mens 22-åringen er asylsøker.

Ifølge politiadvokat Christoffersen ble ekteparet pågrepet tirsdag, etter at 22-åringen anmeldte ekteparet i samråd med sin bistandsadvokat.

Tvangsarbeidet skal ha skjedd i tidsrommet 2006-2008. (©NTB)