God Europa-åpning av Tromsø

SJANSER: Både Sigurd Rushfeldt (bildet) og Morten Moldskred hadde sine sjanser, uten at det ble mål ut av det. (Arkivfoto: Scanpix)
SJANSER: Både Sigurd Rushfeldt (bildet) og Morten Moldskred hadde sine sjanser, uten at det ble mål ut av det. (Arkivfoto: Scanpix)

<pBåde Tromsø og Rosenborg innledet 2. runde i europaligakvalifiseringen med 0-0 torsdag. Mens Tromsø jublet etter kamp mot Dinamo Minsk, var skuffelsen stor i Trondheim.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg tok imot aserbajdsjanske Qarabagh på Lerkendal, men klarte ikke å sikre et godt utgangspunkt til returkampen neste torsdag. 0-0 på hjemmebane skuffet tilhengerne.

– Vi holder ikke normal standard. Jeg tror det er vår dårligste kamp i år, sa storscoreren Rade Prica til TV 2. Trener Erik Hamrén var helt enig.

– Vi spiller ikke en god kamp. Vi hadde ikke kvaliteten og energien i laget som vi har hatt tidligere. Jeg er skuffet, sa svensken.

Hang med

Gjestene hang overraskende godt med og kunne med litt hell ha fått med seg et viktig bortemål fra Trondheim. Bakover holdt Qarabagh god kontroll, og Rosenborg slet kraftig med å skape de helt store sjansene.

Både Rade Prica og Steffen Iversen kom etter hvert til sine muligheter, men målene uteble. Rosenborg må dermed score i Aserbajdsjan for å gå videre til 3. kvalifiseringsrunde.

Godt utgangspunkt

Tromsø trenger bare å vinne på hjemmebane for å gå videre. Det ble sikret da de rødhvite holdt Dinamo Minsk til 0-0 på bortebane.

Dinamo endte på annenplass i den hviterussiske ligaen i fjor, men klarte ikke å hevde seg da Tromsø kom på besøk. Til tross for et lite press i åpningsminuttene, ble det aldri nettkjenning for vertene.

Tromsø kom mer og mer inn i kampen utover i første omgang, og både Sigurd Rushfeldt og Morten Moldskred hadde sine sjanser, uten at det ble mål ut av det.

Returkampen spilles på Alfheim neste torsdag. (©NTB)

Personvernpolicy