Javon (1) ville ikke si «Amen» - ble sultet i hjel

Dette bildet, tatt 14. februar, viser Ria Ramkissoon og hennes sønn Javon Thompson (1). Hun er nå siktet for å ha sultet ham til døde fordi han ikke ville si «Amen». Foto: AP/Scanpix
Dette bildet, tatt 14. februar, viser Ria Ramkissoon og hennes sønn Javon Thompson (1). Hun er nå siktet for å ha sultet ham til døde fordi han ikke ville si «Amen». Foto: AP/Scanpix

<pReligiøse kultmedlemmer for retten i USA etter babydødsfall.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire medlemmer av en sterkt religiøs kult må møte for retten i Baltimore, etter at de angivelig skal ha sultet en ett år gammel gutt til døde - fordi han nektet å si «amen» etter bordbønnen, skriver nyhetsbyrået AP.

Saken er gjentatte ganger utsatt i Baltimore, ettersom to av medlemmene har vært svært uklare i om de hadde eller ikke hadde advokathjelp. I tillegg har de nektet å underlegge seg en psykiatrisk undersøkelse, skriver lokalavisa Baltimoresun.com.

Saken var berammet å starte denne uka, og to av de siktede, to kvinner, møtte i retten. Den ene av de to forklarte dommeren at hun skulle få seg en advokat bare rettsmøtet var over, men da hennes medsiktede lente seg inn til dommeren og hvisket «jeg skal klare meg selv», endret hun også innstilling. Dermed ble saken på ny utsatt.

Kultmedlemmene i «1 Mind Ministries» , som også innbefatter Javons mor, står siktet for å være medlemmer av en voldelig sekt etter dødsfallet til den lille gutten.

Den hovedsiktede, 40 år gamle Queen Antoinette, er i tillegg siktet for å ha ledet sekten i bønn om at Javon skulle gjenoppstå. I mars tilsto hun også barnemishandling med døden til følge - på betingelse av at Javon ikke gjenoppsto.

Også guttens mor er på tiltalebenken med de samme anklagene. Hennes familie insisterer på at hun var hjernevasket til å tro på gjenoppstandelsen.