Jubler over kulturangrep

SELVERKLÆRTE NERDER: - Jeg har alltid vært en politisk nerd, sier Karine Skaret (18) mens hun blar gjennom lokalaviser i jakten på nye nedslagsfelt for politisk skyts for Frp. Fra venstre: Lavrans Kierulf (25), Karine Skaret (18), Michael Torp (19) og Aina Stenersen (25),  Foto: Andreas H. Lunde
SELVERKLÆRTE NERDER: - Jeg har alltid vært en politisk nerd, sier Karine Skaret (18) mens hun blar gjennom lokalaviser i jakten på nye nedslagsfelt for politisk skyts for Frp. Fra venstre: Lavrans Kierulf (25), Karine Skaret (18), Michael Torp (19) og Aina Stenersen (25),  Foto: Andreas H. Lunde

<pFrps informasjonsapparat takker for angrep fra «kultureliten». </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens stortingskorridorene er stille i fellesferien, er det hektisk aktivitet på Frps grupperom i Stortinget.

Her har partiets sju traineer sin fulle hyre med å svare på innlegg på vegne av partiets stortingsrepresentanter eller seg selv. Sommerjobben varer til etter valget i september og består i å fronte partiets budskap og å svare på angrep.

- Vi har delt opp landet mellom oss og starter dagene med å tråle lokalavisene, sier Lavrans Kierulf.

Årets traineer er aktive i partiets ungdomsorganisasjon FPU, og flere står selv på valglista for stortingsvalget.

- Vi bruker absolutt hele tida på politikk. Om dagen jobber vi her, og om kvelden driver vi valgkamp på vegne av oss selv, sier Aina Stenersen som står på 6. plass på Oslo-lista.

- Kunne ikke vært bedre

På bordet ligger «Frp-koden», boka som mener å ha funnet forklaringen på hvorfor Frp sanker stemmer fra velgere som tidligere stemte Arbeiderpartiet.

– Alle må lese den, sier Lavrans Kierulf.

Sommerens debatt har vært preget av kulturdebatten og kunstnere som går ut mot Frps kulturpolitikk.

Akkurat det passer sommerens informasjonssjef Mazyar Keshvari godt.

- Kampoppropet mot oss var en ren gavepakke. Det kunne ikke vært bedre! sier Keshvari og jubler.

Fikk spillerom

Han viser til at Frp har fått mye spillerom til å gå ut mot Arbeidpartiets «venner» i kultureliten.

Partiformann Siv Jensen tok opp tråden på partiets samling i Bø i Telemark, der hun raste mot at kulturminister Trond Giske utnevnte partikamerater til kulturrådet.

Onsdag gikk stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen ut og kalte Ellen Horn, Hallvard Bakke, Roger Ingebrigtsen og Lene Løken for Trond Giskes «rævdiltere».

Artikkelen fortsetter under bildet

PÅ OFFENSIVEN: Mazyar Keshvari vurderer å sende blomster til kunstnerne som angriper Frp. Foto: Andreas H. LundePÅ OFFENSIVEN: Mazyar Keshvari vurderer å sende blomster til kunstnerne som angriper Frp. Foto: Andreas H. Lunde

Kritiserer utspill

Den ordbruken har Keshvari lite til overs for, men mener det viktigste likevel er at Frp får spalteplass på egen kulturpolitikk.

- Akkurat den type ordbruk tror jeg var en svakhet for utspillet. Men jeg tror det er en fordel for Frp med denne type kulturdebatt. Jeg vil rette en stor takk til de som ble med på det kampoppropet mot Frp, sier Keshvari.

Han viser til sommerens opprop der flere kunstnere gikk ut og advarte mot kulturtørke i landet dersom Frp kom til makta.

Han viser til momsfritaket partiet vil gi frivillige organisasjoner rundt i landet, i stor grad vil veie opp for kutt i direkte statlige overføringer.

Tuba og Picasso

Selv spilte han slagverk og tuba i skolekorpset. Han er kunstinteressert med forkjærlighet for Picasso og den fransk-israelske kunstneren Theo Tobiasse.

- Du er ikke selv iferd med å bli en del av eliten som Frp kritiserer?

- Nei, det tror jeg ikke det er noen fare for. Jeg tror at det må være en balanse på grasrota og blant dem som fronter politikken mellom akademikere og arbeidsfolk for å få inn det som rører seg i folket. Se på kulturinstitusjonene i Norge.. sier Keshvari, før han gjentar det som blir Frps favorittbudskap denne sommeren.

Personvernpolicy