Håndballjentene møter gamle kjente

VM-TREKNINGEN: Det ble i dag klart hvem landslagstrener Thorir Hergeirsson og håndballjentene møter i gruppespillet i VM i Kina. (Foto: Scanpix)
VM-TREKNINGEN: Det ble i dag klart hvem landslagstrener Thorir Hergeirsson og håndballjentene møter i gruppespillet i VM i Kina. (Foto: Scanpix)

<pRomania og Ungarn blir de to tøffeste motstanderne for håndballjentene i vinterens VM i Kina.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer om saken

Det internasjonale håndballforbundet har trukket gruppene i kvinnenes VM-sluttspill i Kina 5.-20. desember:

Gruppe C:
Norge, Romania, Ungarn, Japan, Tunisia, Chile.

Gruppe A:
Tyskland, Frankrike, Sverige, Danmark, Kongo, Brasil.

Gruppe B:
Russland, Angola, Østerrike, Ukraina, Thailand, Australia.

Gruppe D:
Spania, Sør-Korea, Kina, Elfenbenskysten, Argentina, Kasakhstan.Mesterskapet går fra 5. til 20. desember.

Norge møter lag fra gruppe D i mellomspillet. (©NTB)

– To sterke lag med tradisjoner om medaljer i internasjonale mesterskap, og som vi har møtt ofte. Det er vanskelig å si hvem av dem som er best. Det er to sterke, men ulike lag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

– Rumenerne har enorm fysikk, mens Ungarn bygger opp et nytt topplag etter en del utskiftninger. De er litt mer kontringsvillige enn rumenerne, sier landslagssjefen.

Norge er topprangert i gruppen, fulgt av Romania og Ungarn. Japan, Tunisia og Chile er også med i gruppen.

– Chile er en ny nasjon i denne sammenheng, og vi ønsker dem velkommen. For dem blir dette en ny erfaring. Japan er i utvikling og har fått mer struktur. Tunisia var litt på gang for noen år siden, og er spennende. Det er et av landene som har flest spillere i jente- og barnehåndball ettersom idretten er veldig populær i skolesammenheng, sier Hergeirsson.

Medaljemål

Norge bør ha små problemer med å ta seg videre til mellomspillet. Der venter trolig Spania, Sør-Korea og vertsnasjonen Kina. Kasakhstan er en outsider i gruppe D.

– Dette kan bli et veldig artig mesterskap. Kina har ganske bra resultater i OL, og klarer de å fortsette skal vi ikke se bort ifra at det blir stor stemning når Kina spiller på egen parkett.

– Spania og Sør-Korea er tøffe motstandere, men vi har medalje som vårt overordnede mål, sier mannen som erstattet suksesstrener Marit Breivik.

Mesterskapet går fra 5. til 20. desember.

Tester nytt

Første oppgave for Hergeirsson og håndballjentene er treningsleiren i Kroatia om to uker. På programmet står to testkamper mot Kroatia (31/7 og 2/8).

– Det blir en fin, spennende samling der vi legger grunnbasen for suksess i VM. I første omgang blir det søkelys på forsvarsspill og kontringer. I Kroatia får vi en mulighet til å prøve ut folk i sentrale roller i forsvaret. Vi har med to ferskinger i Siri Seglem (Aalborg) og Tine Stange (Larvik). Det blir spennende å se dem i to kamper mot en god motstander (Kroatia), sier Hergeirsson.

Han håper også å få trent litt på alternative formasjoner.

Gro Hammerseng (rehabilitering kne), Gøril Snorroeggen (skulder), Tonje Larsen (ferie) og Kari Aalvik Grimsbø (ferie) står over treningsleiren. De to førstnevnte er usikre med tanke på VM-spill.

Korsbåndopererte Katja Nyberg er fortsatt ute. Hun rekker ikke VM.

Personvernpolicy