Møt tvillingene fra Harry Potter

Tvillingene Phelps er klare for norgespremieren på «Harry Potter og Halvblodsprinsen». Du ser Oliver til venstre og James til høyre.
Tvillingene Phelps er klare for norgespremieren på «Harry Potter og Halvblodsprinsen». Du ser Oliver til venstre og James til høyre.

<pOliver og James Phelps spiller tvillingene Wiltersen i Harry Potter. Selv er de nokså like de gøyale trollmennene, innrømmer tvillingparet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja vi ligner nok en del på dem. Jeg liker å tro at vi ikke er kjedelige, sier Oliver Phelps når ABC Nyheter møter dem i Oslo sentrum onsdag formiddag.

23-åringen innrømmer at det ikke bare er på film at de snakker på likt og avslutter hverandres setninger.

Oliver og tvillingbror James har kommet til Oslo for å være med på premieren av «Harry Potter og halvblodsprinsen».

Les ABC Nyheters anmeldelse av filmen.

- Vi har hørt at det skal bli fantastisk og gleder oss veldig, smiler James forventningsfullt.

Lett å kjenne igjen

De lune, blide og sjarmerende brødrene er lette å kjenne igjen selv uten det signalrøde håret fra filmene.

I den siste potterfilmen med ordinær premiere fredag har tvillingene Wiltersen sluttet på skolen og startet en morobutikk i trollmannsdelen av London. De var svært imponerte da de for første gang fikk se butikken som designerne på filmsettet hadde bygd til dem.

- Når man leser boka forestiller man seg hvordan det ser ut, men når jeg så det i virkeligheten var alt så mye større, sier Oliver.

Både foran og bak kameraet

For James var innspillingen en pussig opplevelse fordi han jobbet både som skuespiller samtidig som han hjalp til bak kamera. Han forteller at det til tider kunne bli forvirrende når skuespillerne henvendte seg til ham for å få te.

- Jeg pekte for at de skulle hente den selv, men så husket jeg at det jo var jeg som skulle gjøre det, sier James.

Om tre uker farger tvillingene Phelps håret wiltersenrødt igjen og reiser tilbake til filmsettet for å spille inn siste bok i serien om Harry Potter.

Oliver og James håper begge på å kunne fortsette med skuespill også etter Harry Potter.

- Vi har spilt mot Storbritannias beste skuespillere, og føler oss så heldige som har fått lov til å oppleve dette, sier tvillingene.

Les også: - Harry er så sårbar

Personvernpolicy