Norway Cup beredt på svineinfluensa

<pHvis deltakere på årets Norway Cup får influensa A (H1N1), den såkalte svineinfluensaen, vil de bli isolert umiddelbart. Tirsdag ble det registrert åtte nye tilfeller av sykdommen bare i Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De aller fleste har fortsatt med seg sykdommen fra utlandet. Neste helg er det klart for storinnrykk av fotballspillere fra hele verden når Norway Cup starter i Oslo, men arrangørene er ikke bekymret for eventuelle utbrudd.

– Vi har beredskapen klar hvis noen skulle bli syke. Vi vil umiddelbart isolere smittede for å forhindre spredning av viruset, sier pressesjef Lucy K. Thoresen til NTB.

Tirsdag ble det kjent at en spiller i den svenske fotballturneringen Gothia Cup har testet positivt for svineinfluensa. Han skal ha vært smittet før ankomst og er nå isolert fra andre deltakere, melderAftonbladet.se.

Venter spredning

Ifølge VG skal hittil 70 personer i Norge være smittet. Sist onsdag var tallet 42. Tirsdag ble det registrert åtte nye tilfeller av influensa A bare i Oslo.

– Det er det høyeste antallet nye smittede på én dag. Det ser ut som det øker nå. Vi kommer trolig til å trappe opp beredskapen, sier smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo til avisen.

Økningen er forventet, ifølge Folkehelseinstituttet.

– Det ligger i pandemiens natur at jo flere som er smittet, jo raskere vil smitten spre seg videre til enda flere personer, sier informasjonsansvarlig Harald Pors Muniz ved Folkehelseinstituttet til NTB.

Ingen panikk

Thoresen i Norway Cup lover at det ikke er noen grunn til panikk for foreldre som sender barna sine til turneringen neste uke:

– I verste fall har vi Norsk Folkehjelps fantastiske feltsykehus med landets beste idrettsleger til rådighet. Vi har hatt mindre tilfeller av smittsomme sykdommer ved tidligere turnering, der beredskapen har fungert perfekt.

Tirsdag ble det klart at et barn i Reinen barnehage i Tromsø hadde fått påvist influensaviruset, men at smittefaren nå er over og at barnet skal være friskt. Barnet skal ha vært på ferie i utlandet. (©NTB)

Personvernpolicy