- Siktelsen mot nordmenn utvidet

UTVIDET SIKTELSE: Tjostolv Moland (28) og hans kamerat (27) fotografert i fengselet i Kongo. Siktelsen mot de to skal nå være utvidet til også å omfatte væpnet ran. (Foto: Scanpix)
UTVIDET SIKTELSE: Tjostolv Moland (28) og hans kamerat (27) fotografert i fengselet i Kongo. Siktelsen mot de to skal nå være utvidet til også å omfatte væpnet ran. (Foto: Scanpix)

<pEtterforskningsledelsen i Kongo vil tiltale de to nordmennene for drap, medvirkning til drap, væpnet ran og spionasje. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot nordmennene som er siktet for å ha drept sjåføren sin i Kongo, er utsatt. Den vil ikke starte før tidligst om 16 dager, melder tv2nyhetene.no.

- Det vil være opp til lederen av domstolen å sette en dato for rettssaken, sier etterforskningsleder oberst Roger Wavara til tv2nyhetene.no, som også opplyser at den militære domstolen vil få saksdokumentene førstkommende fredag.

Utenriksdepartementet (UD) har fått beskjed om at rettssaken tidligst vil starte tolv dager etter at domstolen har mottatt papirene, forteller Ragnhild Imerslund, talsperson i UD, til tv2nyhetene.no.

Utvidet siktelse

Wavara bekrefter overfor TV2 at de to nordmennene er siktet for drap, medvirkning til drap, væpnet ran og spionasje, men UD ønsker ikke å kommentere at siktelsen mot de to er utvidet til også å omfatte væpnet ran.

- Vår rolle i denne saken har vært å bistå de to nordmennene og sørge for at de har det nødvendige de trenger, sier Imerslund.

Ifølge Dagbladet.no skal nordmennene flyttes over til et nytt fengsel i morgen. UD sier til Dagbladet at de har blitt bedt om å møte i fengselet, men ikke har hørt noe om flytting.

- Det har versert ulike meldinger om denne saken i dag om hvorvidt overflyttingen skal skje, men vi har ikke fått noen slik beskjed fra kongolesiske myndigheter. Vi følger saken tett og har en mann i Kisangani som har besøkt nordmennene nesten daglig, sier Imerslund til avisen.

Hevder uskyld

De to nordmennene, på 27 og 28 år, er mistenkt for å ha drept sin egen sjåfør. Øyenvitner som var med i bilen har anklaget dem for dette.

Selv hevder de to at sjåføren ble drept av opprørere eller kriminelle, mens de selv greide å flykte i sikkerhet.

De to var utstyrt med identitetskort fra det norske forsvaret og fra et privat sikkerhetsfirma da de ble pågrepet 9. og 11. mai.

Personvernpolicy