Arvesen ute av Tour de France

UTE: Arvesen veltet og skadet seg i tirsdagens runde av Tour de France. (Foto: EPA/Scanpix)
UTE: Arvesen veltet og skadet seg i tirsdagens runde av Tour de France. (Foto: EPA/Scanpix)

<pEn pressetalsmann for Saxo Bank-laget bekrefter at Kurt Asle Arvesen bryter Tour de France.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror det er brudd, sa Arvesen (34) til NTB like etter målgang i Issoudun. Han hadde helt rett. Røntgenbildene viste brudd på to steder. Dermed var det takk og farvel til Arvesen.

– Han er ute av rittet. Vi har nettopp vært på sykehuset, der røntgenbilder bekreftet det mistenkte bruddet. Det er brudd på to steder, sier Saxo Bank-talsmann Bryan Nygaard til AFP.

– Det er utrolig bittert. Jeg håpet i det lengste at det ikke skulle være brudd. Jeg hadde trent hardt og var i god form. Så det er bittert, ja, sier Arvesen til NRK. Nå skal han hjem til Norge og opereres.

Stupte i asfalten

Bruddet gjør at Arvesen bare fikk med seg halvparten av årets utgave av Tour de France. Men han kjempet hardt for å holde liv i drømmen. 105 kilometer gjensto da ulykken skjedde.

Etter å ha stupt i asfalten syklet Arvesen videre med tydelige smerter i venstrearmen og skulderen. Fra legebilen fikk han smertestillende, mens Fabian Cancellara passet på å gi ham mat.

Etter målgang noen minutter bak hovedfeltet, ble Arvesen geleidet gjennom folkemengdene og til Saxo Bank-lagets buss. Der måtte 34-åringen hjelpes av sykkelen. Både lagets og arrangørens lege konstaterte på stedet at det trolig dreide seg om et kragebeinsbrudd. Den norske mesterskapstrøyen måtte klippes av fordi Arvesen hadde for vondt til å få den av på annet vis.

Motorsykkel

Saxo Bank-sjef Bjarne Riis mente at en motorsyklist hadde kjørt borti en tilskuer og at Arvesen hadde kollidert med tilskueren. Også amerikaneren Danny Pate var involvert i velten.

Lagkameratene jobbet hardt for å hjelpe Arvesen. Nordmannen er en viktig brikke i laget, og han kommer til å bli savnet framover.

– Det er et stort tap for oss. Det skader oss i løpet, i tillegg til at det er vondt å miste en venn etter bare ti dager. Det er en stor nedtur, sier lagkamerat Fränk Schleck.

– Det er helt klart et stort tap for laget. Han var mannen som organiserte taktikken vår. Han kom hit med toppet form. Dette var det store målet i sesongen hans, sier Bryan Nygaard.

– Forferdelig vondt

– Kragebeinsbrudd gjør forferdelig vondt, en slags vemmelig smerte. Man klarer ikke å holde fast i styret, og det beste er bare å sitte helt stille. At Kurt er en hardhaus, visste vi fra før, men å fortsette etappen og tråkke ti mil til mål, er en prestasjon i seg selv, sier landslagssjef Steffen Kjærgaard til NTB.

I 2004 veltet Arvesen stygt tidlig i rittet og pådro seg store sårskader. Etter nye tre velt, fortsatte eresfjordingen likevel til Paris. Trolig lar ikke det seg gjøre denne gangen.

PS. Tidligere har amerikanske Tyler Hamilton fullført Tour de France med kragebeinsbrudd. (©NTB)

Personvernpolicy