Rekordmange på værflukt fra Norge

FLYKTER FRA USTABILT VÆR: Ifølge restplass.no opplever reisebyråer rekordstor pågang av reiselysne nordmenn som velger å tilbringe sommerferien i sydlige strøk ved Middelhavet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
FLYKTER FRA USTABILT VÆR: Ifølge restplass.no opplever reisebyråer rekordstor pågang av reiselysne nordmenn som velger å tilbringe sommerferien i sydlige strøk ved Middelhavet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

<pJakten på sol og sommer har skapt ville tilstander i reiselivet og hos reisebyråer, hevder turoperatør.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ustabile været hittil i fellesferien har ført til at rekordmange nordmenn velger å legge ferien sin til utlandet.

Ifølge Restplass.no har salget av sydenreiser økt med opp til 50 prosent hos flere reisebyråer.

- Jakten på sol og sommer har skapt ville tilstander i reiselivet og turoperatører som reisebyråer opplever etterspørselen man knapt har sett maken til, skriver Restplass i en pressemelding.

Væravhengig

Mens juni måned bød på varmerekorder flere steder i landet, har juliværet så langt vært svært ustabilt og kaldere. Og fallende temperaturer og regnbyger har ført til at folk har stormet til reisebyråene for å sikre seg solfylte feriedager.

- Salg av reiser har blitt stadig mer væravhengig, dette henger sammen med at publikum også venter stadig lenger på å bestille. Om værvarselet ser bra ut, blir de hjemme. Men om tutsiktene er å regne bort i den viktigste ferien, blir valget om å reise ut enkelt for mange, sier Jason Eckhoff, leder i Restplass.no til moss-avis.no.

Tyrkia, Kypros, Hellas og Rhodos er de mest populære reisemålene. Nesten alle reisebyråer har booket opp sine charterreiser til disse destinasjoner for juli. Men de som venter med å reise til i august kan se frem til rekordlave priser denne måneden, mener Eckhoff.

Les også: Bagasjetrøbbel: Dette har du krav på

Ustabilt vær i sikte

Og skal vi tro på langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt, ser det ut til at reisebyråene går travle tider i møte.

- Fra onsdag til fredag venter vi et ustabilt værbilde over hele landet. Sør i landet generelt og i Trønderlag venter vi sol tidlig på dagen, og regnbyger på ettermiddagene. Temperaturene vil ligge opp til 20 grader.

- Det fineste været er ventet i Nord-Norge. Foruten noe nedbør i indre strøk, vil det være oppholdsvær og temperaturer på rundt 20 grader i disse fylkene, sier statsmeteorolog Anders Sivle til ABC Nyheter.

- Til helgen er det ventet et lavtrykk sør i landet som vil gi mye nedbør i form av regn. I nord vil det skiftende været fortsette. Temperaturene vil falle noe, og det samme værbildet fortsetter frem til tirsdag i neste uke, fortsetter Sivle.

Det fineste været er altså ventet i Troms og Nordland, selv om også disse fylkene vil oppleve fallende temperaturer som ender opp i underkant av 15 grader.

Dermed må nordmenn flest som velger å holde seg i hjemlandet, belage seg på usikre værutsikter. Eller så kan man gjøre som så mange andre, nemlig rømme sydover til varmere strøk.

Personvernpolicy