Franske agenter kidnappet i Somalia

KIDNAPPET: Fra dette hotellet ble to franske agenter kidnappet. Foto: AP / SCANPIX
KIDNAPPET: Fra dette hotellet ble to franske agenter kidnappet. Foto: AP / SCANPIX

<pSkulle trene somaliske styrker. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et dusin somaliske menn som var tungt bevæpnet og ikledd somaliske uniformer, kidnappet tirsdag to agenter fra det franske militæret. Det bekrefter både somaliske og franske myndigheter.

De to franske agentene ble kidnappet fra sine hotellrom i Mogadishu i Somalia. De to mennene skal ha sjekket inn på hotellet utgitt som journalister.

Skulle trene opp somaliske styrker

- Men de er ikke journalister, de arbeider for franske myndigheter, sier somaliske myndigheter til AFP.

- De var invitert hit av forsvarsdepartementet for å trene opp de somaliske etterretningsstyrkene. De har vært i Somalia i ni dager, sier representanten for myndighetene.

Han ønsker å være anonym.

Også franske myndigheter bekrefter forholdene.

- De hjalp den somaliske regjeringen til president Sharif Sheikh Ahmed i sikkerhetsspørsmål, sier det franske utenriksdepartementet i en uttalelse.

- Godt planlagt

Ingen har til nå tatt på seg ansvaret for kidnappingen, som ble gjennomført under spesielle omstendigheter siden de bevæpnede mennene møtte svært liten motstand da de inntok Sahafi hotel.

- Over ti bevæpnede menn kom til hotellet i et militært kjøretøy, og stormet så hotellet. De avvæpnet raskt sikkerhetspersonellet ved hotellet og gikk så rett til utlendingenes rom, sier Mohamed Ali, en sikkerhetsoffiser, til AFP.

- Det ser ut til å være godt planlagt, siden det gikk såpass smertefritt i det som er et tungt bevoktet område, sier en hotellansatt til AFP.

Vitner utenfor hotellet sier flere av mennene bar offisielle somaliske uniformer. De sier at ingen skudd ble avfyrt da mennene overrumplet sikkerhetspersonellet ved hotellet.

Et vitne sier at kidnapperne ankom i to kjøretøy.

Personvernpolicy