Actionfigurene tar over

Actionfigurene tar over
Actionfigurene tar over

<pDet kan se ut til at små plastmenn er den heteste trenden i Hollywood for øyeblikket. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Transformers har akkurat nådd kinoduken. I begynnelsen av august kommer Paramount Pictures storsatsing «G.I Joe: Rise of Cobra» på norske kinoer. Nå har filmselskapet kjøpt filmrettighetene til actionfiguren Max Steel. Samtidig planlegger Warner en storslagen actionfilm om He-Man.

Tidligere har superhelter som X-men, Spiderman, Hulken, Iron man, Batman og Supermann med flere dukket opp på kino. I løpet av det siste tiåret har et stort antall tegneserieheltsagaer blitt satt opp på stor skjerm. Når arsenalet av store amerikanske tegneseriehelter nå begynner å bli mindre tyr filmselskapene til actionfigurene.

Leketøyfabrikkenes våte drøm

Alliansen med Hollywood er et drømmesamarbeid for leketøysprodusentene. Allerede begynner gevinstene å komme. Transformers-filmen har gitt actionfigurene fra leketøysprodusenten Hasbro en renessanse. Nå er de klare med sin splitter nye G.I. Joe kolleksjon før sommerens storfilm.

«G.I. Joe: Rise of Cobra» handler om en gruppe topptrente spesialsoldater som på patriotisk vis bekjemper terrororganisasjonen Cobra. Filmen er regissert av Stephen Sommers som blant annet har «The Mummy» og «Van Helsing» på samvittigheten.

Latin-Amerikas største plasthelt

Med Max Steel og He-Man kaster nå leketøysprodusenten Mattel seg på trenden. Max Steel er en sporty 19-åring som etter en ulykke får en infeksjon som gjør ham til et supermenneske. Han er Latin-Amerikas største actionfigur.

- En kinofilm spiller en viktig rolle i gjenlanseringen av en serie, sier Barry Waldo i Matells markedsavdeling, til Variety.

Her kommer He-Man

For barn av 80-tallet behøver He-Man ingen introduksjon. Han var en stund allmektig på norske gutterom. Det handler om Prins Adam som får supermenneskelig styrke og blir til alteregoet He-Man. Han rir på en tiger , har en sexy tvillingsøster som heter She-Ra og et godt øye til sin venninne Teela.

Den planlagte filmen har fått navnet «Grayskull» og har premieredato i 2011. Som regissør har Warner hanket inn Kung Fu Panda regissør John Stephenson og manusforfatter Evan Daugherty.

Personvernpolicy