- Air France-Airbus krasjer fire ganger så ofte

Den brasilianske marinen laster opp vrakrester fra  Air France-flyet som krasjet på vei til Paris 1. juni. (Foto: Scanpix)
Den brasilianske marinen laster opp vrakrester fra Air France-flyet som krasjet på vei til Paris 1. juni. (Foto: Scanpix)

<pDet hevder tysk magasin, som har fått tilgang på hemmelige kalkyler fra flyindustrien. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Air France tilbakeviser påstandene, melder TV2.

Det er det tyske magasinet Der Spiegel som har fått tilgang til de hemmelige kalkylene fra flyindustrien.

Ifølge magasinet viser tallene at Airbus-fly fra Air France har en tapsrate som er hele fire ganger høyere enn det som regnes som vanlig for andre flyselskaper.

Normalen ligger ifølge Der Spiegel på 0,3 per million flyturer, mens Air France’ tapsrate er på 1,26 per million flyturer.

Det tyske magasinet siterer også en rapport fra 2006 som hevder at åtte av ti ulykker eller uønskede hendelser hos Air France skyldes menneskelig svikt.

Det kan dreie seg om alt fra uoppmerksomhet, til misforståelser mellom pilot og co-pilot og avgjørelser som ikke fattes på godt nok grunnlag, ifølge rapporten som er kritisk til sikkerhetskulturen i det franske flyselskapet. Selskapets piloter skal også være for selvsikre, ifølge rapporten.

En talsmann for Air France tilbakeviser konklusjonene i rapporten fra 2006, og sier til Der Spiegel at manglene som ble påpekt der er rettet opp. De hemmelige kalkylene avvises av selskapet som feilaktige.

Personvernpolicy