– Hemmelig CIA-program dreide seg om jakt på al-Qaida

<div class="viewNews" style="font-weight: normal; font-size: 13px; padding-bottom: 10px; line-height: normal; font-style: normal; font-family: Myriad,Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular; text-decoration: none"><span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Tidligere visepresident Dick Cheney skal ha holdt et omstridt etterretningsprogram skjult for amerikanske folkevalgte. Foto: REUTERS / Joshua Roberts / SCANPIX</span></div>
Tidligere visepresident Dick Cheney skal ha holdt et omstridt etterretningsprogram skjult for amerikanske folkevalgte. Foto: REUTERS / Joshua Roberts / SCANPIX

<p Et amerikansk antiterrorprogram som i lang tid ble holdt hemmelig for Kongressen, dreide seg om jakten på medlemmer av al-Qaida, ifølge avisa The Wall Street Journal.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterretningstjenesten CIA skal ha satt i verk planlegging, og muligens også noe trening, som et ledd i programmet. Det ble imidlertid aldri fullt operasjonelt, opplyser tidligere etterretningsansatte til avisa.

Formålet med programmet skal ha vært å pågripe eller drepe medlemmer av al-Qaida. I 2001 skal CIA ha diskutert målrettede attentater mot ledere av terrornettverket, men denne delen av programmet skal ha blitt lagt på is i løpet av et halvt års tid.

Tidligere visepresident Dick Cheney skal ha holdt programmet skjult for Kongressen i åtte år, noe som har ført til skarpe reaksjoner fra Det demokratiske partiet. Avisa The New York Times skriver at nåværende CIA-sjef Leon Panetta stanset programmet umiddelbart etter at han ble informert om det i juni. (©NTB)

Personvernpolicy