Etterlengtet Sandefjord-seier i Fredrikstad

Sandefjord-jubel for lagets scoring i 1. omgang under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Sandefjord i Fredrikstad søndag. Foto: Linn Catrin Olsen / SCANPIX
Sandefjord-jubel for lagets scoring i 1. omgang under eliteseriekampen i fotball mellom Fredrikstad og Sandefjord i Fredrikstad søndag. Foto: Linn Catrin Olsen / SCANPIX

<pMed sitt første eliteseriemål sørget Eirik André Lamøy for Sandefjord-seier 1-2 mot Fredrikstad søndag. Dermed ble det full pott for første gang på ti kamper.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrick Walkers Sandefjord hadde gått av banen de siste ni kampene i eliteserien uten seier og var i fritt fall på tabellen.

Lamøy ble den store helten med sitt første eliteseriemål. Han traff klokkerent fra 20 meter etter en corner snaue ti minutter etter pause. Fredrikstad maktet ikke å svare til tross for et lite spillemessig overtak.

Sandefjords helt Lamøy var kjempefornøyd etter kampen. – Det er min andre kamp fra start, og det er stort at jeg kan bidra til seieren. Vi har hatt litt marginer imot. Det var deilig at vi endelig hadde marginene med oss.

Alle sto på som helter i dag, og lettelsen er stor i garderoben nå, sa Lamøy.

Kampen ble etter hvert veldig oppstykket med mye tøffe dueller, drøying av tid og mange frispark.

Kampens dommer Svein Oddvar Moen var ingen populær mann verken hos hjemmelagets spillere eller publikum.

Spesielt vil nok situasjonen da Gardar Johannsson tilsynelatende ble sparket i ansiktet av Alexander Gabrielsen på overtid i første omgang, bli diskutert. Fredrikstad ble kanskje snytt for et straffespark.

Press

Fredrikstad forsøkte å sette press på Sandefjord, men det ble mest lange baller som Birger Madsen ryddet opp i.

I tillegg hadde Sandefjord banens beste spiller på sitt lag i keeper Espen Bugge Pettersen som hadde flere gode redninger både i første og andre omgang og var ellers bunnsolid.

Fredrikstads farligste spiller var symptomatisk nok for et bunnlag midtstopper Raio Piiroja som i 2. omgang headet i tverrliggeren.

Første omgang var preget av at det sto mye på spill for begge lag. Sandefjord lå lavt og lot Fredrikstad styre spillet.

Hjemmelaget tok da også fortjent ledelsen etter 14 minutter da Piiroja banket ballen i nettaket etter et hjørnespark. Sandefjord skapte lite, men den ene sjansen de spilte seg til satte Erik Mjelde i mål etter en god prestasjon i omgangens siste minutt.

Knalltøft

Fredrikstad må bruke den korte sommerpausen godt. Etter pausen skal de ut i et knalltøft program med fem kamper på 13 dager.

Det betyr fem harde kamper på knapt to uker for et skadeutsatt Fredrikstad-lag.

Tom Freddy Aune har fått en knalltøff start på sitt vikariat på eliteserietrener. Søndag framsto rødbuksene som fantasiløse i sitt angrepsspill.

– Nok en gang må jeg stå og forklare at vi har styrt spillet, skapt sjanser, misbrukt sjanser og tapt en fotballkamp. Vi må bruke den lille pausen til å få tilbake spillere fra skade, sa Aune.

Sandefjord er til tross for seieren fortsatt innblandet i bunnstriden og får gulljagende Molde på besøk i neste eliteserierunde.

Med samme oppofrende innsats som søndag kan kanskje laget fra hvalfangerbyen juble for flere poeng i den kampen? (©NTB)

Personvernpolicy