To Pamplona-skadde kjemper for livet

TRØBBEL: En av deltagerne i det legendariske Pamplona-løpet blir angrepet av en okse. Foto: Scanpix.
TRØBBEL: En av deltagerne i det legendariske Pamplona-løpet blir angrepet av en okse. Foto: Scanpix.

<pLeger slåss for å redde livene til to personer som er alvorlig skadd i okseløpet i den spanske byen Pamplona. Tilstanden for en 43 år gammel franskmann beskrives som kritisk.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men legene sa søndag at de regnet med å kunne redde både denne mannen og en annen alvorlig skadd deltaker i den livsfarlige leken. Samme dag kom til sammen 11 personer til skade, da de ble stanget, trampet på eller spiddet på oksenes horn.

Fredag døde 27 år gamle Daniel Jimeno Romero, etter at en okse skadet ham i hjertet, lungene og halsen. Han var den 15. personen som gjennom tidene har mistet livet i okseløpet i Pamplona, og den første siden 1995.

Okseløpet inngår i San Fermin-festivalen, som holdes i Pamplona i den nordspanske regionen Navarra fra 6. til 14. juli hvert år. Hver morgen i disse dagene slippes rundt et dusin okser fri for å løpe 825 meter gjennom byens brulagte gater til tyrefekterarenaen.

Tusenvis av turister kommer hvert år til byen for å se på okseløpet og delta i festingen etterpå, og en del av dem løper også foran oksene. Dyrevernere har i årevis fordømt okseløpet i Pamplona som dyrplageri. (©NTB)

Personvernpolicy