Stukket i hjel foran mannen og sønnen (3)

Dresden-boere la i dag ned hvite roser under en minneseremoni foran rettsbygningen i byens sentrum. Foto: AFP
Dresden-boere la i dag ned hvite roser under en minneseremoni foran rettsbygningen i byens sentrum. Foto: AFP

<pEgyptiske Marwa el-Shirbini ble stukket i hjertet da hun vitnet mot drapsmannen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

150 studenter kastet egg og ropte slagord mot Angela Merkel og Tyskland i morgentimene lørdag. Opptrinnet kom som et svar på at den gravide, egyptiske kvinnen Marwa el-Shirbini går ble stukket i hjel foran øynene på sitt barn og sin ektemann i en rettssal i Dresden.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble hun stukket i hjel etter at hun hadde vitnet mot drapsmannen, som hadde nektet å godta en bot for å ha oppført seg upassende mot henne.

Kalte avdøde «terrorist»

De to hadde tidligere vært i en krangel, og den 28-årige drapsmannen, av tyske aviser bare identifisert som Alex W. skal ha kalt el-Shirbini «terrorist» på bakgrunn av at hun brukte hijab. Det var dette hun vitnet om i rettssaken, og det var trolig dette som ledet til at 28-åringen hoppet på henne, trakk kniven og stakk henne totalt 18 ganger foran ektemannen og deres tre år gamle sønn.

Deretter gikk 28-åringen løs på ektemannen, som også ble stukket. Væpnet politi kom til, men på grunn av en misforståelse skjøt de feil mann. Ektemannen ligger nå i kritisk tilstand på et sykehus i byen.

«Død over Europa»

Drapet på el-Shirbini fikk i dag store konsekvenser i Teheran, der drapet ses som et angrep på landets minoriteter. Studentene utenfor landets ambassade kastet egg, sprayet fornærmelser og ropte slagord som «død over Tyskland», «død over Europa» og «Angela, nazisten», om Tysklands kansler Angela Merkel.

Iranske myndigheter overleverte i går et protestbrev til Tysklands ambassadør til Iran, Herbert Honsowitz. Iran krever nå at minoritetenes rettigheter blir bedre ivaretatt i Tyskland.

Store politistyrker har så langt beskyttet ambassaden mot alvorligere angrep.

Personvernpolicy