Åtte britiske soldater drept

TØFT: Britisk soldat på oppdrag i Helmand fredag. Foto: Scanpix.
TØFT: Britisk soldat på oppdrag i Helmand fredag. Foto: Scanpix.

<pDødstallene i Afghanistan øker voldsomt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag opplevde britene sin verste dag i Afghanistan siden invasjonen i 2001. Åtte soldater ble drept på samme dag, og totalt har britene mistet 15 soldater på en uke.

Ellers i Afghanistan er det også voldsomme kamper og stadig økende tapstall på begge sider i konflikten.

Fire sikkerhetsvakter ble drept i et opprørsangrep lørdag. Samtidig hevder afghanske myndigheter at så mange som 30 opprørere ble drept i den samme hendelsen.

Dermed noterer man seg en ny blodig dag etter at de offensive operasjonene fra Nato ble innledet for en drøy uke siden.

Sikkerhetsvaktene ble drept da en forsyningskonvoi på vei til en Nato-base ble angrepet med raketter i Ghazni, sier politisjef Kheyal Baz Sherzai til AFP.

Fredag ble 11 opprørere drept i en annen operasjon i det samme distriktet. Samtidig ble 29 opprørere drept i provinsen Uruzgan sør i Afghanistan, ifølge det afghanske innenriksministeriet.

- Åtte av likene ble liggende igjen på slagmarken, skriver ministeriet i en pressemelding. Ifølge meldingen skal Nato-styrker ha bistått afghansk politi i denne operasjonen.

Lite presse kommer inn i kampområdene, så det er ikke mulig å få tallene uavhengig verifisert på det nåværende tidspunkt.

Til nå har britene mistet 184 soldater på afghansk jord siden 2001. Dermed er tallet blitt høyere enn de 179 som ble drept i Irak fra 2003 til nå.

Personvernpolicy