- Sluttet for pengene

SVIGERSØNNHEVN: Den antatt tilkommende svigersønnen til Sarah Palin, Levi Johnston, mener han har forklaringen på hvorfor hun trakk seg som guvernør. Foto: Scanpix.
SVIGERSØNNHEVN: Den antatt tilkommende svigersønnen til Sarah Palin, Levi Johnston, mener han har forklaringen på hvorfor hun trakk seg som guvernør. Foto: Scanpix.

<pSarah Palin sa opp jobben som guvernør for å tjene penger, sier Levi Johnston.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarah Palin overrasket alle da hun plutselig trakk seg fra vervet som guvernør for delstaten Alaska. Ingen eksperter har hittil kunne sette fingeren på hvorfor hun valgte å gjøre dette. Noen har spekulert i at hun ville unngå å bli sparket på grunn av flere rettsdisputter, mens andre mener hun posisjonerer seg opp mot presidentvalget i 2012.

Nå har en kilde med svært nær kjennskap til det indre liv i Palin-familien tatt bladet fra munnen. Levi Johnston, den tidligere forloveden til Sarah Palins eldste datter, og faren til den tidligere visepresidentkandidatens barnebarn, holdt fredag pressekonferanse sammen med sin advokat, der han fortalte om det han mener er grunnen til at Palin trakk seg.

- Jeg tror det som var tungen på vektskålen var bokavtalen, den var verdt millioner av dollar, fortalte Johnston.

Ifølge TimesOnline fortalte Johnston om livet i de indre gemakker i Palin-huset. Der var fokuset på peger etter sigende høyt, og Sarah Palin skal ha irritert seg over regler som hindret at hun kunne ta i på tilbud om bokavtaler og reality-show, som kunne gitt familien store inntekter.

Levi Johnston skulle etter planen ha giftet seg med Bristol Palin senere i år, men forholdet tok slutt for noen måneder siden.

Advokaten til Palin bekreftet fredag at det foreligger en bokavtale med det store forlaget HarperCollins, men det ble ikke sagt noe om verdien av avtalen. Advokaten opplyste også om at Palin-leiren vet at Johnston jakter på sin egen bokavtale om sitt liv med Bristol Palin.

Sarah Palin har hevdet at hun skylder cirka 500.000 dollar i ubetalte advokatregninger som følge av en rekke etterforskninger av hennes egen privatøkonomi, og sa sist uke at hun sluttet som guvernør for å spare delstaten for kostnaden med å forsvare henne mot disse «plagsomme» påstandene.

Personvernpolicy