Sprer urinen sin på jakt etter hund

<pEn dyrekjær familie i England har tydd til et nokså uvanlig skritt for å finne igjen sin bortkomne hund: De sprer urinen sin rundt om i nabolaget.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var sist lørdag at labradoren Simon forsvant fra hjemmet sitt i den engelske byen Bristol. Og igjen sitter en familie på fire villige til å gjøre hva som helst for å få sin firbente venn tilbake. Dette inkluderer også å fylle urinen sin på flaske for deretter å skvette den rundt i nabolaget.

Hensikten skal være å lage et duftspor slik at ti år gamle Simon vender hjem igjen.

– Jeg vet at det virker sært, og jeg blir flau av å snakke om det, men det gir mening dersom du bare tenker etter. Kanskje klarer Simon å kjenne igjen lukten. Hunder har en utrolig god luktesans, forteller hundemor Louise Baltesz til nettsiden thisisbristol.co.uk.

Ifølge Baltesz har familien skvettet urin på trær og lyktestolper i nærområdet. De frykter at Simon kan være skadet og gjennom lokalavis og plakater oppfordrer de naboer om å sjekke hagen sin for den svarte labradoren.

Den hundeglade familien har også tatt kontakt med det lokale politiet i håp om at de ville sette sporhunder på saken, men forespørselen ble høflig avslått.

Særdeles god luktesans

Hunders luktesans er særdeles godt utviklet, selv om det finnes store forskjeller mellom ulike raser og hundegrupper. Ifølge nettleksikonet Wikipedia er luktesansen hos hunder omkring en million ganger bedre enn hos mennesker.

Hunden har i gjennomsnitt førti ganger så mange hjerneceller involvert ved utskilling av duftstoffer enn mennesket. Hos hunder utgjør i gjennomsnitt lukteorganet en flate som tilsvarer ca. 150 kvadratcentimeter. Til sammenligning har mennesket kun 2-3 cm² å rutte med.

Forsidebilde (illustrasjon): Wikipedia.

Har du gode tips og råd til hvordan man kan få hunden sin tilbake? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Personvernpolicy