Getty-senteret i Los Angeles truet av brann

Getty-senteret i Los Angeles truet av brann
Getty-senteret i Los Angeles truet av brann

<pGetty-senteret er evakuert etter at flammene fra en skogbrann kom farlig nær bygningene i Los Angeles vest i USA.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen brøt ut onsdag og spredte seg raskt til et område på rundt 325 mål. Men brannvesenets talsmann Eric Scott sa torsdag til avisen Los Angeles Times at det ikke så ut til at Getty-senteret sto i umiddelbar fare.

Rundt 350 brannfolk kjempet mot flammene i de ulendte skråningene rundt senteret. Sju helikoptre fløy i skytteltrafikk mellom brannstedet og en demning i nærheten og dumpet vann over flammehavet.

– Det ble tenkt mye på sikkerheten, da Getty-senteret ble bygd. Man kan aldri være helt sikker, men vi har vært godt forberedt på å ta oss av branner i dette området, sa samlingens medietalsmann Ron Hartwig.

Getty-senteret ble åpnet i 1997 og huser en lang rekke verdifulle kunstverk, blant dem den nederlandske maleren Vincent van Goghs «Iriser» fra 1889. Rundt 1.600 besøkende og 800 ansatte ble evakuert da flammene nærmet seg bygningene. (©NTB)

Personvernpolicy