Herjet Stabæk videre i cupen

Stabæks Fredrik Berglund hadde en stor kveld og scoret alle fire målene da Lillestrøm ble slått 4-0 i cupen onsdag. (Foto: Kyrre Lien, SCANPIX)

<pEn fantastisk kamp av svenske Fredrik Berglund sendte Lillestrøm på hodet ut av cupens fjerde runde onsdag. 30-åringen scoret alle målene i Stabæks 4-0-seier.</p

Fornebu (NTB): Med sin overlegne fart satte han Lillestrøm-forsvaret på sidelinjen. Ingen kunne matche svensken, som noterte fire nettkjenninger foran glisne tribuner på Fornebu.

Dermed har Stabæk fortsatt muligheten til å få revansj for fjorårets cupfinaletap for Vålerenga. Også Enga henger med, etter 3-1-seier over Mjøndalen.

Den store cupkampen sto imidlertid mellom Stabæk og Lillestrøm i årets første rene eliteserieoppgjør i fotball-NM. Men den helt spennende kampen uteble. Først i sluttminuttene fikk gjestene sin første sjanse. Da hadde Berglund herjet vilt i 85 minutter.

Lekkert

Svensken viste seg fram allerede i åpningsminuttene, men måtte vente i 40 minutter på den første fulltrefferen. 1-0-målet var verdt ventetiden. Med en lekker lobb gjorde han Otto Fredrikson sjanseløs.

Nettkjenningen ga blod på tann. 20 minutter før full tid la han på til 2-0 da han nok en gang kom alene med Fredrikson. 3-0-målet sju minutter senere var også av det lekre slaget. Det kom som et knallhardt skudd fra skrå vinkel.

På overtid, etter at Vidar Riseth hadde brent gjestenes første virkelige sjanse, la Berglund like godt på til 4-0. Snakk om ydmykelse fra den svenske lynspissen.

Bare eliteserielag

På Ullevaal hadde Vålerenga full kontroll over Mjøndalen. Mohammed Fellah (2) og Harmeet Singh sørget for hjemmeseier, mens Adrian Paul ordnet en redusering til 1-3.

Aksel Berget Skjølsvik scoret i Moldes 1-0-seier over Alta, mens Alexander Mathisen ga Aalesund 1-0-seier over Sogndal. På grunn av onsdagens resultater, er det allerede klart at årets finale spilles mellom to eliteserielag.

Seks eliteserielag har allerede løst kvartfinalebillett, mens runden avsluttes med to rene eliteserieoppgjør torsdag. Fredag trekkes kvartfinalene. (©NTB)