– Må selge flere i sommer

Sportssjef i Lyn Rolf Magne Walstad (til venstre) sier han må selge flere spillere. Johan Dahlin (til høyre) er allerede solgt. Foto: Scanpix
Sportssjef i Lyn Rolf Magne Walstad (til venstre) sier han må selge flere spillere. Johan Dahlin (til høyre) er allerede solgt. Foto: Scanpix

<pKeeper Johan Dahlin er solgt, men Lyn vil ikke ut med hvor mye de får for sisteskansen. – Vi må selge flere spillere i sommer, sier sportssjef Rolf Magne Walstad til ABC Nyheter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Lyn ligger sist i Eliteserien og sliter kraftig økonomisk. De økonomiske problemene er så store at klubben kan gå konkurs og degraderes. I budsjettet er det lagt opp til ti millioner innkommende kroner fra spillersalg, men klubben vil ikke ut med hvor mye de får for Johan Dahlin i forbindelse med salget til Malmö FF.

– Det er en avtale mellom klubbene som gjør at vi ikke går ut med det. Men situasjonen med at vi må selge spillere er ikke forandret. Vi opererer ut fra budsjettet, og det var en grunn til at vi satte opp 10 millioner i spillersalg. Vi har en plan med det, sier Rolf Magne Walstad.

– Når vil det komme flere salg i Lyn?

– Vi må se flere salg i sommer, men om de kommer til uken eller i august får tiden vise. Alt avhenger også av pris. Dersom vi er dyktige og heldige kan det være nok å selge én spiller til, men dersom vi ikke er det, kan det bli flere, sier han.

Vil ha forsterkninger

Walstad tror klubben også kommer til å hente inn billige forsterkninger i kampen mot nedrykk.

– Det er klart at i det øyeblikket vi selger spillere uten å erstatte dem svekkes stallen. Men jeg opplever at tilgangen av spillere på markedet som er gratis eller billige er stor. Så jeg er ikke bekymret for det. Noen kan hentes opp innad i Lyn, og sannsynligvis vil det komme noen nye fjes.

Walstad forteller at de har jobbet med Johan Dahlins overgang i én ukes tid og at det var flere klubber inne i bildet. Walstad har tidligere bekreftet at Lyn avslo et tilbud fra svenske GAIS.

– Salget letter noe på situasjonen, men den er ikke løst. Fremtiden vil vise hva som skjer, men vi har kontakt og dialog med klubber angående andre spillere i Lyn. Jeg pleier å si at det er 20 henvendelser for hvert bud, men heldigvis er det mange henvendelser nå. Jeg vil ikke si for mye om det, men det er mer enn én av våre spillere som blir vurdert av andre klubber, sier han.

Norske klubber er aktuelt

– Er det noen interesse fra andre norske klubber?

– Det har vært det, men man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at ingen har store sjekkhefter om dagen.

– Hvor aktuelt er det å selge en spiller som Guastavino til en annen Eliteserieklubb?

– Det er jo ikke noe vi ønsker, men dersom tilbudet er godt nok så er det aktuelt. Per dags dato er det ingen, men dersom Rosenborg slenger 20 millioner på bordet for ham så er han solgt, sier Walstad og ler.

– Flere med like stort press

Rolf Magne Walstad sier mediene har fokusert mye på Lyns økonomi, men at andre klubber også sliter tungt.

– Det har vært mange andre saker rundt Lyn som har gjort at vi har fått mye fokus nå også, men det er mange andre klubber i Norge som har et like stort press på seg for å selge spillere i sommer, mener han.

Walstad understreker at 22 år gamle Johan Dahlin selv ønsket overgangen til Malmø og ikke gjorde det på grunn av Lyns anstrengte situasjon.

– Han er en Lyn-gutt og har vært her i fem år. Så vi har sterke bånd til ham, akkurat slik han har til oss. Men dette var ikke noe han gjorde for Lyn. Han syntes det var spennende å få muligheten i en av Sveriges største klubber.

Vanskelig å erstatte

For Lyn blir det et svært tungt sportslig tap, og den andre svenske stjernekeeperen som forsvinner i løpet av kort tid. Etter 2008-sesongen forsvant Eddie Gustafsson til østerriske FC Red Bull Salzburg. I avskjedssesongen ble Gustafsson kåret til årets keeper i den norske eliteserien.

Gustafsson var hovedårsaken til at Dahlin kun endte på 33 kamper for Oslo-klubben. Men i år har Dahlin vært det naturlige førstevalget.

– Johan har vært en av eliteseriens beste keepere. Det blir merkbart at han forsvinner. Vi må bare svelge tungt én to tre ganger, og så starte på nytt, sier trener Kent Bergersen til NTB.

Dahlin har skrevet 3,5 års kontrakt med Malmø og drar umiddelbart til Skåne. Klubben ligger på tiende plass i Allsvenskan. Han har spilt 24 U21-kamper og én A-landskamp for de blågule.

– Jeg får nesten tårer i øynene når jeg tenker på at jeg ikke skal spille her lenger. Det kjennes som jeg skal ut på tur et par uker, får så og komme tilbake, bortsett fra at denne gangen blir jeg borte permanent. Oslo har jo blitt et hjem for meg, og jeg har norsk kjæreste, så dette er veldig spesielt, sier Johan Dahlin til lyn.no.

Kent Bergersen mener innleide Kenny Stamatopoulos kan bli Lyns nye keeper. Kanadieren, som er født i Hellas, har stått noen glimrende kamper mens Dahlin har vært opptatt med det svenske U-21-landslaget under EM på hjemmebane i juni.

– Kenny har vi i utgangspunktet fram til 1. august. Så får vi se hva som skjer, sier Bergersen.

Personvernpolicy