Grovt hetset på TV 2 under minnestund

SMS-BOM: Upassende meldinger som «Ses i Helvete, Michael» ble vist under TV 2 Nyhetskanalens minnesending tirsdag. (Skjermfoto: TV2.no)
SMS-BOM: Upassende meldinger som «Ses i Helvete, Michael» ble vist under TV 2 Nyhetskanalens minnesending tirsdag. (Skjermfoto: TV2.no)

<pTV 2 Nyhetskanalen publiserte seernes sms under Michael Jackson-minnestunden tirsdag. Ikke alle meldingene som slapp gjennom burde vært vist. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Tirsdag kveld satte TV 2 Nyhetskanalen seerrekord da Michael Jacksons minnestund ble avholdt i Staples Center i Los Angeles. Fra kl 17 til 22.30 gikk det i ett i studio der musikkeksperter var samlet for å snakke om Jacksons karriere. I tillegg sendte kanalen hele minnestunden live i sin helhet.

Se ABCTV: Paris (11) gråt for faren

Millioner av mennesker verden over fulgte med på minnestunden tirsdag. (Foto: Scanpix)Millioner av mennesker verden over fulgte med på minnestunden tirsdag. (Foto: Scanpix)

Samtidig som sendingen pågikk åpnet TV 2 for at seerne kunne sende inn sin siste hilsning til Michael Jackson på sms.

Tekstmeldingene rullet på skjermen under hele sendingen, men blant «hvil i fred»- og «savner deg»-meldinger kom også mindre hyggelige beskjeder som:

«See u in hell, Michael.»

«Michael bør begraves som spesialavfall pga alle operasjonene han har tatt.»

«Elvis sin var 19 cm lang og Michael hadde mus. You do the math.»

«Forandret farge. Pingle, gay, syk i hodet. You name it.»

«Nå er verden et tryggere sted for barn.»

Mange seere reagerte på den grove hetsen og ba innsendere, som ikke hadde noe positivt å si, å slutte.

- Vi snakket om det på møtet tidligere i dag. Det var en del meldinger som ikke burde vært vist, medgir nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther.

Se ABCTV: Wonder hedret Jackson

- Fungerte ikke godt nok

Til ABC Nyheter sier Årsæther at årsaken til sms-glippene var et overbelastet system.

– Vi fikk inn 5000 sms og en liten periode ble det ikke luket ut godt nok. Det er én person som kontrollerer meldingene, og det var en systemsvikt som ikke skal forekomme, erklærer Årsæther som har fått beskjed om at det var rundt tre sms som ikke ble kontrollert.

ABC Nyheters stikkprøve viser imidlertid at antallet på upassende sms passerte tre stykker og vel så det.

– Vi har brukt sms-systemet på «Tabloid» i alle år. I går fungerte det ikke godt nok og det har jeg gitt skriftlig klar beskjed om til organisasjonen, understreker nyhetsredaktøren.

Mange seere irriterte seg over at smsene ble publisert på luften gjennom hele overføringen av markeringen, og debatten pågår nå på kanalens egen nettside.

«Jeg er så forbannet og skuffet over tv2 i dag. Dette er en minnestund og ikke en billig måte for dere å tjene penger på. Å sette opp småunger mot hverandre til å skrive masse vås og skitt til 5 kroner meldingen midt i minnestunden. Skam dere!! Alle avstemninger bør avsluttes med en gang i respekt og forståelse for det dere sender!» skriver seeren Aina.

Les også: Dødsattesten offentliggjort

Rekorddag

Men til tross for noen uheldige situasjoner under sendingen, ble Jackson-minnestunden en stor suksess seermessig for TV 2 Nyhetskanalen. I forhold til en normal dag hadde kanalen 300 prosent flere seere.

– Det er ny rekord i alle måter å telle på, sier Årsæther som dermed kan konstatere at tirsdag 7. juli ble den aller best besøkte dagen på TV 2 Nyhetskanalen siden starten i januar 2007.

Uten noen form for pause eller reklamebrudd sendte kanalen kun Michael Jackson-stoff i fem og en halv time.

Personvernpolicy