Sexsiktet lensmann etterforsket seksuelle overgrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVar spesialutdannet og engasjerte seg for mishandlede kvinner. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lensmannen i Modum som er siktet for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre forskjellige kvinner, har gjennomgått et omfattende utdanningsopplegg for å kunne etterforske saker som omhandler seksuelle overgrep, ifølge Drammens Tidende.

På den måten skal han ha blitt en tillitsperson for mange i en vanskelig livssituasjon, og han hadde blant annet ansvar for å følge opp kvinner som hadde havnet på krisesenter etter å ha opplevd mishandling.

Den nå suspenderte lensmannen er også siktet for grov uforstand i tjenesten.

Les også: Lensmann siktet og suspendert

Tre tilfeller

Bakgrunnen for siktelsen skal være en anmeldelse mot lensmannen fra en kvinne 25. mai. Siden den gang har ytterligere to kvinner kommet til politiet og fortalt at politimannen har misbrukt stillingen til å skaffe seg sex.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lensmannen ble pågrepet forrige mandag og satt varetektsfengslet frem til tirsdag kveld, mens både hjemmet og arbeidsplassen ble ransaket. Datautstyr og mobil ble beslaglagt.

Det er Spesialenheten for politisaker som etterforsker saken.

- Det har vært en intens etterforskning, og den har ført til at siktelsen nå gjelder tre enkelttilfeller. Det er mye etterforskning som gjenstår, men det er først og fremst vitneavhør som har ført til at siktelsen ble tatt ut, sier advokat Halldis Winje ved Spesialenheten for politisaker til Drammens Tidende.

Hun understreker at det ikke skal ha vært snakk om tvang mot kvinnene.